Quantcast

Paroda persikels ant statinio

Netrukus vieną uostamiesčio pastatų papuoš didžiulis piešinys. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre savo parodą atidarysiantis gatvės menininkas Tadas Vincaitis vieną savo kūrinį, kurį bus galima išvysti ant Gulbių g. 2-ojo namo, dovanos gyventojams.

Kurs ne tik salėje

Šiuolaikinio meno mėnesį uostamiestyje atsiras daugiau spalvų. Rugsėjo 15 d. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras pristatė tris tapybos parodas: Žygimanto Augustino „IN.550“, Tado Vincaičio „Nuo gatvės iki galerijos“ ir Irmos Leščinskaitės „Tapyba. Šiuolaikinės technologijos“.

Viena ekspozicija peržengs Parodų rūmų erdves.

Gatvės menininko T.Vincaičio, savo kūrybai naudojančio Plūgo pseudonimą, parodoje – keli didelio formato darbai, kurie nuguls ant Parodų rūmų salės sienų, o vienas atsiras ant Gulbių g. 2-ojo namo sienos.

Dirbs dešimt dienų

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro direktoriaus Igno Kazakevičiaus teigimu, pirmiausia menininko darbai papuoš parodinę erdvę, tada vyks pačios ekspozicijos „Nuo gatvės iki galerijos“ atidarymas.

Šiandien vakare menininkas kibs į darbą gražindamas statinį. Pirmąjį vakarą numatoma sukurti čia atsirasiančio piešinio kontūrus.

„Tada reikės dešimties dienų. Sakė, kad per tiek laiko padarys tobulai“, – apibendrino I.Kazakevičius.

Pašnekovo teigimu, pagal dabartinį grafiką menininkas darbą turėtų baigti rugsėjo 28 d., o rugsėjo 29 d. įvyks atidarymas drauge su išpiešto namo gyventojais bei kitais klaipėdiečiais.

Menant neseną patirtį, kai vieno mieste vykusio festivalio metu piešinys ant miesto centre esančio pastato atsirado be tam būtinų dokumentų, I.Kazakevičius patikino, kad T.Vincaitis dirbs turėdamas visus reikalingus leidimus, kuriais pasirūpinta dar prieš mėnesį.

Leis interpretuoti

Pasak I.Kazakevičiaus, menininkas, rinkdamasis objektą savo kūriniui, žvalgėsi net ir į devynaukščius, tačiau vėliau atkreiptas dėmesys būtent į šį statinį. Menininką patraukė tai, jog namas stovi šalia posūkio, yra gerai matomas ir tinkamas kūrybai „žaidžiant masteliais“.

Ant pastato bus nupieštos dvi mergaitės, kurių viena rankoje laiko petardą arba žvakę – spręsti paliekama žmonėms.

„Jas išdidinus turėtų būti labai įdomus poveikis“, – pastebėjo direktorius.

Kitoks požiūris

Pašnekovas pabrėžė, kad visos trys parodos, kurios buvo atidarytos rugsėjo 15-ąją, papildys viena kitą ir kvies naujai pažvelgti į tapybą.

I.Leščinskaitė savo parodoje atskleis tarsi menininko dirbtuvių išklotinę. Paveikslus ir tai, kas juose užkoduota, bus galima nuskaityti mobiliomis aplikacijomis.

„Ne vien tik dažų sluoksnis, bet yra ir istorijos“, – paaiškino I.Kazakevičius.

Žygimanto Augustino parodoje, kuri kartu yra ir mokslinis tyrimas, netrūks ironijos, humoro, tačiau taip pat bus tikros tapybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Anonimui

to Anonimui portretas
Paskaicius anonimo svaiciojimus,tai Luvra ,Ermitaza ir kitus meno muziejus reikia kuo skubiausiai nusluot nuo zemes pavirsiaus,juk ten esanciuose paveiksluose,taip pat pagal musu dabartini matyma kartais ir spalvos nedera,ir primityvu,ar per daug tikroviska.

Smagu

Smagu portretas
Nuostabu!Mergytes eina pirmos komunijos,silta,siltos vaiku sypsenos,dziaugsmo spinduleliai akyse,kurie sutirpdo leda sirdyse.Tai ne visokie sprogimai,prievarta,zudymai ar graficiu makalynes.Kuo daugiau tokiu graziu sienu!dabar turesime jau penkias.

Vuka

Vuka portretas
Labai grazu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių