Quantcast

Palangoje vis labiau juntamas stintų kvapas – artėja 15-oji Stintų šventė

  • Teksto dydis:

Palangoje jau vis labiau juntamas stintų kvapas – iki jubiliejinės, penkioliktosios Stintų šventės liko mažiau nei mėnuo. Renginio organizatoriai žada – gerų, laiko patikrintų pramogų bei atrakcijų šventėje tikrai nestigs.

Stintų šventė ir legendiniais tapę žvejiški monai į Palangą pramogautojus sukvies vasario 16-18 dienomis. Tad vasario viduryje Palangoje visų lauks dainuojančios, šokančios, šviežiai iškeptos, marinuotos, rūkytos, vytintos, molinės, medinės, metalinės stintos bei daug gerų emocijų.

„Tradicijos tuo ir gerai, kad jų laikydamiesi Stintų šventės svečiams galime pasiūlyti laiko patikrintas ir maksimaliai kokybiškas pramogas. Per penkiolika metų Stintų šventės organizatoriai jau „išgrynino“ atrakcijas, kurios labiausiai patinka pramogautojams, ir jas kasmet stengiamės kilstelti į dar aukštesnį kokybinį lygį. Tad jubiliejinėje, penkioliktoje šventėje „Palangos stinta“ bus dar daugiau žuvies, tautinio bei kulinarinio paveldo, muzikos, šokio, konkursų ir kitokių pramogų“, – sakė vienas iš šventės organizatorių, bendrovės „Palangos renginiai“ kultūrinės veiklos vadybininkas Nerijus Stasiulis.  

O kadangi šiemetinė “Palangos stinta“ vyks išskirtinį savaitgalį, kuomet visa Lietuva minės valstybės atkūrimo šimtmetį, visi šventės dalyviai raginami pasidabinti tautiniais, lietuviškais atributais, o kiekvieno Stintų šventės renginio organizatoriai kviečiami siūlomas atrakcijas praturtinti išskirtiniais, įsimintinais akcentais.

Tradiciškai „Palangos stintos“ šventę vasario 17 d. pradės Stintų meškeriojimo varžybos nuo jūros tilto, kuris, beje, valstybės atkūrimo šimtmečio proga pasidabins didžiausia Trispalve virš Baltijos jūros. O įdienojus šventinis šurmulys persikels į J. Basanavičiaus bei Vytauto gatves, Jūratės ir Kastyčio skverą – čia kavinės bei restoranai siūlys stintos ir kitos žuvies patiekalų, šurmuliuos tautodailininkų ir kulinarinio paveldo meistrų kermošius, šviežią stintą pardavinės vietos žvejai, skambės žvejiškos melodijos, vyks valties traukimo, inkaro laikymo, stintų valgymo ir kitos varžybos, vaikams skirtos viktorinos bei kitos pramogos. Geriausi virtuvės šefai, susibūrę į komandas, savo meistriškumą demonstruos vieninteliame šalyje Lietuvos žuvies grilio čempionate.

Šventėje dalyvausiančių kavinių bei restoranų atstovų paprašyta, kad daugiau nei pusę Stintų šventės metu siūlomų gardumynų sudarytų žuvies patiekalai, tarp kurių neabejotina lydere turėtų tapti stinta. „Taip pat verslininkų paprašėme, kad dalis patiekalų būtų gaminami lauke, ant „gyvos“ ugnies, žvejų prašome įrengti ir rūkyklų, kad „Palangos stintos“ svečiai galėtų ne tik paskanauti stintos, bet ir pamatyti jos gaminimo procesą“, – sakė N. Stasiulis.

Stintų šventė į Palangą kasmet privilioja itin gausų būrį svečių – šį stintomis pakvipusį savaitgalį žmonių J. Basanavičiaus gatvėje būna kur kas daugiau, nei karštą vasaros dieną. Tokią šventės sėkmę, pasak N. Stasiulio, lėmė bendras daugelio žmonių – verslininkų, kultūros darbuotojų, žvejų, tautodailininkų ir kt. – įdirbis. „Visi lyg skruzdėlės ne vienerius metus nuosekliai nešėme į bendrą aruodą tai, ką turėjome geriausio, ir šiandienis rezultatas tikrai džiugina. O juk prieš penkiolika metų, kuomet visus pakvietėme į pirmąją Stintų šventę, prie J. Basanavičiaus gatvės pradžioje įrengtos scenos buriavosi vos apie šimtą smalsuolių. Tačiau sulig kiekvienais metais kavinių bei restoranų, norinčių dalyvauti Stintų šventėje, rasdavosi vis daugiau, o ir pramogautojai vis gausiau ėmė važiuoti į Palangą. Dešimtoji „Palangos stinta“ jau buvo išaugusi į tarptautinį renginį bei spėjusi tapti vienu iš žymiausių šaltojo metų laikotarpio renginių Lietuvoje bei mūsų kurorto vizitine kortele, patvirtinančia, kad Palanga  yra visus metus atviras bei svečiams patrauklus kurortas“, – sakė N. Stasiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi chi

chi chi portretas
turbūt dabar 1 stinta bus 5Eu?

Anonimas

Anonimas portretas
ko ten vaziuoti ? subinem pasitrinti ar auksiniu stintu paragauti ?

SCIPAKAS

SCIPAKAS portretas
Prie anu laiku ungurys tiek kainavo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių