Quantcast

„Padėkos kaukė“ laukia pretendentų

  • Teksto dydis:

Tarptautinės teatro dienos proga uostamiestyje kuriantiems teatralams jau dešimtąsyk bus įteiktos Klaipėdos „Padėkos kaukės“. Apdovanojimo steigėjai ragina klaipėdiečius svarstyti kandidatūras ir siūlyti pretendentus.

„Padėkos kaukė“ – įspūdinga, kasmet vis kitokia, kaip paveikslas įrėminta juvelyrikos meno miniatiūra, sukurta iš sidabro, papuošta auksu bei smaragdais ir kainuojanti beveik tūkstantį eurų. Šį specialų apdovanojimą už reikšmingiausią teatrinį metų įvykį ir nuopelnus teatro menui 2005-aisiais įsteigė Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyrius. Nuo 2012 m. apdovanojimą skiria Klaipėdos miesto savivaldybės administracija. Nuo 2006-ųjų jau įteiktos 25 „Padėkos kaukės“.

Pagal nuostatus ne daugiau kaip trimis „Padėkos kaukėmis“ kasmet įvertinami Klaipėdoje kuriančių teatralų praėjusių kalendorinių metų pasiekimai bei reikšmingiausi darbai. Šiemet laureatai bus išrinkti vertinant jų 2014 m. darbus teatre ir nuopelnus scenai. Į „Padėkos kaukes“ galima pretenduoti pagal šias nominacijas: „Metų režisierius“, „Metų aktorius“, „Metų aktorė“, „Metų vaidmuo“, „Metų scenografas“, „Metų spektaklis“, „Metų choreografas“, „Metų šokio projektas“, „Metų debiutas“, „Metų teatro kompozitorius“, „Metų dramaturgas“, „Metų kritikas“ ir kt., taip pat „Už nuopelnus teatro menui“.

Pretendentus gali siūlyti Klaipėdos miesto kultūros institucijos, kūrybinės sąjungos, nevyriausybinės organizacijos, Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyrius ir privatūs asmenys. Siūlant reikia laisva forma nurodyti kandidatą, nominacijos pavadinimą ir trumpai argumentuoti. Pasiūlymus siųsti į Klaipėdos kultūros skyrių el. paštu karolina.paskeviciene@klaipeda.lt iki kovo 13 d. imtinai.

„Padėkos kaukės“ apdovanojimas kasmet suteikiamas teatro specialistų komisijos nutarimu. Šiemet komisijoje dirba Lietuvos teatro sąjungos nariai teatrologai prof. dr. Petras Bielskis, dr. Jūratė Grigaitienė, Gitana Gugevičiūtė, Salomėja Burneikaitė ir Rita Bočiulytė, taip pat šokio kritikė doc. Violeta Milvydienė ir dailininkas Anatolijus Klemencovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių