Quantcast

Pačiu nuostabiausiu metų laiku

  • Teksto dydis:

Naujieji metai – tai juk pats nuostabiausiais metų laikas! Šventiniame baigiamajame festivalio „Salve Musica“ koncerte, kuris Klaipėdos koncertų salėje vyks gruodžio 31 d. 18 val., apie tai bylos publikos šypsenos, žvilgsniai ir, žinoma, muzika.

Klaipėdos kamerinio orkestro scenos partneriais naujametį vakarą taps jauni ir talentingi atlikėjai, su kuriais šias metais kolektyvas pasirodė svarbiose Europos scenose. Tai italų violončelininkė Miriam Prandi ir estų perkusininkas Heigo Rosinas.

M.Prandi šiemet Ciuriche laimėjo „Rahn Musikpreis“ fondo prizą. Ji yra ne tik puiki violončelininkė, bet ir pianistė, kurios meistriškumas taip pat buvo įvertintas konkursuose.

Klaipėdos kamerinio orkestro ir M.Prandi koncertas rugpjūtį vyko prestižinėje Tonhalle salėje Ciuriche, talpinančioje pusantro tūkstančio klausytojų. Publika gausiais aplodismentais įvertino J.Haydno Koncerto violončelei ir orkestrui C-dur atlikimą. Minėtas kūrinys skambės ir naujametiniame koncerte.

H.Rosinas šiuo metu yra vienas populiariausių atlikėjų Estijoje, pernai laimėjęs antrąją vietą Estijos TV konkurse „Klasikos žvaigždės“. Su juo klaipėdiečių orkestras koncertavo birželį Tiuri pavasario festivalyje Estijoje ir taip pat buvo labai gerai įvertintas.

Pirmosios dalies programa, kurioje su Mindaugo Bačkaus vadovaujamu orkestru pasirodys minėti solistai, – tai  puošni klasikinė vakarienė, tinkamai subalansuota tiek gurmanui, tiek melomanui. Po pertraukos publikos lauks spalvingas ir žaižaruojantis kokteilis. Iš smagių miuziklų fragmentų bei dainų jį smagiai plaks Klaipėdos kamerinis orkestras su Klaipėdos choru „Aukuras“, kuriems diriguos teatrališkasis amerikietis Ira Spauldingas. Dauguma turbūt prisimena ankstesnius jo pasirodymus su Alfonso Vildžiūno vadovaujamu choru ar Porgį, birželio 18-ąją įtaigiai suvaidintą Klaipėdos koncertų salės scenoje skambėjusioje G.Gershwino operoje „Porgis ir Besė“.

Koncertas „Pats nuostabiausias metų laikas“ linksmai ir nuotaikingai palydės į Naujuosius metus. Tebūna jie patys nuostabiausi!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių