Quantcast

Orkestras žaismingai seks muzikinę pasaką

  • Teksto dydis:

Klaipėdos koncertų salėje lapkričio 21 d. 12 ir 18.30 val. vėl vyks visai šeimai skirtas renginys „Žaismingos muzikos orkestras seka pasaką“. Smagią muzikinę pasaką apie katinėlį ir gaidelį seks Mindaugo Bačkaus vadovaujamo Klaipėdos kamerinio orkestro atlikėjai, ne tik grieždami savo instrumentais, bet ir persikūnydami į vaidmenis.

Katinėlio, gaidelio ir lapės personažus vaidins smuikininkės Airida Žilinskienė, Jurgita Bačkuvienė ir Sandra Mamina, o pasakotojo vaidmenį atliks pats meno vadovas.

Spektaklio režisierė ir dailininkė – Gintarė Radvilavičiūtė, su kuria bendradarbiaujant jau buvo sukurtas „Žvėrių karnavalas“ (pagal C.Saint Saenso kūrinį). Pasakos apie katinėlį ir gaidelį muziką prieš daug metų parašė kompozitorius Teisutis Makačinas. Kūrinys skamba labai žaismingai, vizualiai, garsais tinkamai perteikdamas spektaklio siužetą, sukurdamas nuotaiką.

Pasak lietuvių liaudies pasakos, katinėlis ir gaidelis gyveno miško trobelėje. Kiekvienas turėjo savo pareigas: katinėlis eidavo į mišką dirbti, o gaidelis likdavo namie šeimininkauti. Visi puikiai žinome, kas jiems nutiko. Pasakos istorija moko nebūti patikliems, nepasiduoti įkalbinėjimams, vertina draugystę ir skatina išradingumą. Kaip katinėliui pavyksta iš lapės namų išvaduoti gaidelį? Jis groja smuiku ir taip išvilioja lapę. Muzika padeda išgelbėti gaidelį!

„Katinėlis ir gaidelis“ sukurtas pagal formulinę lietuvių liaudies pasaką, kuriai būdinga suprantama kalba, pasikartojimai. Jie net patiems mažiausiems padeda stiprinti atmintį, lavinti dėmesį ir suvokti sudėtingesnius kūrinius. Tokios pasakos ypač naudingos hiperaktyviems ir nedėmesingiems vaikams“, – mano režisierė G.Radvilavičiūtė.

Spektaklyje bus žaidžiama su šviesa, šešėliais, gyva muzika. Režisierės teigimu, šešėlis gali daugiau nei šviesa. Jis patenka už uždarų spintos durų, į sugniaužtą kumštį, į užčiauptą burną ir į žmogaus vidų. Šešėlis asocijuojasi su tamsiąja puse, bet jo šaltinis – šviesa.

„Džiaugiuosi bendradarbiavimu su Klaipėdos kameriniu orkestru. Mūsų renginys išskirtinis, nes pasaką atlieka patys orkestrantai. Taigi jie ne tik groja muziką, bet ir kuria vaidmenis, žaidžia su šviesa. Šis teatrinis eksperimentas plečia jų meninės kompetencijos ribas, ugdo artistiškumą. Renginys, manau, visais atžvilgiais bus labai įdomus tiek mažiesiems žiūrovams, tiek jų tėveliams“, – teigė spektaklio režisierė, vildamasi, kad tai bus gražus ir prasmingas renginys visai šeimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių