Quantcast

Organizuojama kūrybinė vaikų stovykla

  • Teksto dydis:

Nuo birželio 15 iki liepos 31 d. „Meno menė“ kūrybinėse dirbtuvėse (Klaipėdos r. savivaldybės J. Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius, Žemaitės g. 5, Gargždai) bus organizuojama „Kūrybinė vaikų vasaros dienos stovykla 2015“. Stovykla čia vyks jau ketvirtą vasarą.

Šią vasarą į stovyklą kviečiame 7–12 metų vaikus. Stovykla vyks kiekvieną darbo dieną, nuo 9 iki 17 val. (esant būtinybei, 8.30–17.30 val.). Kiekvieną dieną stovyklautojams bus siūloma nauja užimtumo programa: pažintys su menininkais, ekskursijos, profesionalų vedami kūrybiniai užsiėmimai, turistiniai žygiai bei iškylos gamtoje ir kt. Stovyklos kaina – 70 Eur (viena pamaina, 5 d. d.). Į kainą įskaičiuotos visos išlaidos (kūrybos priemonės, pietūs kavinėje, priešpiečiai ir pavakariai, gėrimai ir kt.). Į vieną grupę bus priimama iki 20 vaikų, būtina išankstinė registracija (tel. 8 650 37370, el. p. info@menome.lt).

Šiais metais stovykloje planuojamos pažintinės ekskursijos į Klaipėdos universiteto Botanikos sodą, gyvūnų globos namus „Linksmosios pėdutės“, gynybinę bateriją „Memel-Nord“, saldainių fabriką „Roshen“, Klaipėdos uostą, Pajūrio regioninį parką ir Klaipėdos zoologijos sodą. Stovykloje vyks susitikimai, kūrybiniai užsiėmimai su įvairių sričių menininkais: „Klaipėdos lėlių teatro“ aktore R. Kutaite ir režisiere G. Radvilavičiūte, dailininke D. Čistovaite, šokio teatro „PADI DAPI Fish“ šokėjais, Ebru meno meistre T. Semenistaja, studijos „Grock“ būgnininku J. Švirinu ir studijos „Febas“ vadovais Valdu ir Lina Ramanauskais. Menininkai ne tik dalinsis su stovyklautojais savo kūrybine patirtimi, bet ir praves jiems kūrybinius užsiėmimus.

Stovyklos tikslas – suteikti žinių, gebėjimų ir vertybinių nuostatų apie mus supantį pasaulį, gyvenamąją aplinką, kultūrą ir meną; ugdyti bendrąsias kompetencijas – komunikuoti, pažinti, būti kūrybiškiems ir socialiai aktyviems, pasižymėti tolerancija, išradingumu ir iniciatyvumu; susipažinti su profesionaliomis kūrybinėmis priemonėmis, išmokti jomis naudotis, įsisavinti tradicines kūrybinės raiškos technikas bei išmokti improvizuoti, ieškoti novatoriškų raiškų ir technikų savo idėjoms perteikti. Stovykloje ne tik kursime, bet ir žaisime teminius žaidimus, rengsime įsimintinas iškylas į gamtą ir turistinius žygius Minijos slėnyje ir kt. Stovyklos vadovės: Ieva Litvaitytė (grafikė, edukologė), Rolanda Lukoševičienė (teatro režisierė, žurnalistė, edukologė) ir Danguolė Ruškienė (menotyrininkė). Vadovėms padės stovyklos moksleiviai: Erika Mušauskaitė, Jokūbas Ruškys, Gerda Muldarytė, Matas Muldaris ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių