Quantcast

Neptūnas – raitas ant žuvies: Klaipėdą drebino šventinis karnavalas

Penktadienio pavakare Klaipėdos centrinėmis gatvėmis, drebindama miestą, pražygiavo Jūros šventės eisena – labiausiai mėgiamas ir laukiamas šventės dalyvių ir svečių akcentas. Šis didingas reginys šiemet subūrė keliasdešimt įmonių, įstaigų bei organizacijų, tūkstančius dalyvių ir antra tiek žiūrovų.

Šįkart Jūros šventės eisena žygiavo nauju maršrutu nei įprastai. Pajudėjusi iš J.Janonio gatvės, suko Herkaus Manto gatve, Naujojo Sodo, Naująja Uosto, Pilies gatve, kol pasiekė Kruizinių laivų terminalą. Anot organizatorių, eisenoje žygiavo daugiau nei 70 įstaigų, įmonių, kolektyvų.

„Tai buvo didžiausia kada nors miesto gatvėmis žygiavusi Jūros šventės eisena. Po vienos įmonės ar organizacijos pavadinimu dažnai žengia keli kolektyvai, todėl bendras dalyvių skaičius išties įspūdingas, eiseną taip pat papildė ir „Baltic Sail“ laivų įgulos, o miesto gatvėmis riedėjo daugiau nei 40 įvairių instaliacijų ir retai matomos uosto technikos“, – džiaugėsi viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Pasiekus Kruizinių laivų terminalą, pakelta Jūros šventės vėliava ir paskelbta šventės pradžia, visus pasveikino iškilmingas Karinių jūrų pajėgų orkestro koncertas, atidarymo šokį dovanojo kompanijos KLASCO jūriniai vilkikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šventės dalyviis

šventės dalyviis portretas
O man patiko šventinė eisena O ypač Neptūnas ant žuvies , ryklys ant platformos, bugnininkai grojantys konteineryje, laivų modeliai. Tik Nepatiko kaip jūreivystės kolegija su uniformom žygiuoja Negražiai bet kaip.O Meras , svečiai iš Vilniaus geriau butų sveikinę kolonos dalyvius prie dramos teatro irjie butų pamatę Klaipėdos jūrines organizacijas ir abelnai kaip švenčia mūsų miestas Jūros šventę.

As

As portretas
Paradas buvo smagus , bet kai laisto ant vaiku su vezimais vaindeniu tai visai neapgalvotai... visa laime kad spejau uzdengti vaika dvieju menesiu, kitais metais tikiuosi apgalvos visa eisena...

Vilnietis

Vilnietis portretas
Kaip gražu matyti kai klaipėdiečiai su šeimomis ir su savo kolektyvais žygiavo uostamiesčio miesto gatvėmis. Ko gero vienintelis miestas Lietuvoje turi tokią tradiciją gyventi savo miesto švente ir nešti džiaugsmą sau ir kitiems.Sėkmės jums
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių