Quantcast

Nemokamas ansamblio iš Gruzijos koncertas – Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Pirmadienis bus sklidinas ugningo gruziniško temperamento. Savaitės pradžioje organizatoriai kviečia visus mylinčius Gruziją ir jos kultūrą apsilankyti nemokamame koncerte.

"Gruzinų tauta nuo seno myli Lietuvą. Tad esame labai laimingi ir dėkingi, kad šis unikalus kolektyvas sutiko atvykti į Klaipėdą. Dėkojame koncerto partneriui LCC tarptautiniam universitetui ir jo rektorei Marlen Wall, kuriame mokosi studentai iš 38 pasaulio šalių. Džiugu, kad studentai iš Gruzijos irgi turi galimybę studijuoti tarptautinį pripažinimą pelniusiame universitete. Kultūrinius ryšius tarp Lietuvos ir Gruzijos padeda palaikyti Lietuvių kalbos ir kultūros centras Gruzijoje ir jo vadovas Vidas Kavaliauskas, esame jam dėkingi. Tautiečius pavaišinti sutiko gruziniška kepyklėlė, vadovas Gela Getsadzė" – sakė koncerto organizatorė Inga Grubliauskienė.

Gori (Gruzija) miesto šokių ir dainų ansamblio „Gori“ istoriją XX a. 3-ajame dešimtmetyje pradėjo nusipelnęs dainavimo pedagogas ir dirigentas Sandro Kavsadze. „Gori“ buvo pirmasis rytų Gruzijos folkloro ansamblis, kuris gaivino gruzinišką kultūrą ir tradicijas.

1935 m. ansamblio vadovu tapus Vakhtang Tsereteli, kolektyvas aplankė ne tik daugumą buvusios Sovietų Sąjungos respublikų, bet ir Europą.

Per ilgą ansamblio istoriją su atlikėjais dirbo talentingi dainavimo pedagogai, choreografai ir dirigentai: Kolia Bakhtadze, Jano Bagrationi, Bukhuti Darakhvelidze, Zakro Zaridze, Anzor Kupradze.

1977 m. ansamblio vadovo pareigas perėmus Mishai Mtsuravishvili, kolektyvas buvo padalintas į du ansamblius – dainų ir šokių. Pradedant 1987m. ansamblis veikė „Kartli“ vardu ir buvo vadovaujamas Giorgi Sadzaglishvili.

1989 m. buvo įkurtas gruziniškų tautinių šokių kolektyvas „Shavlego”, tačiau 1990 m. veikla buvo nutraukta. Dėka jaunos kartos, 2005 m. kolektyvas atsinaujino ir gavo naują vardą „Lomchabuki“.

2008 m. rudenį Gorio miesto savivaldybė nusprendė atgaivinti ansamblį „Gori“ apjungiant du ansamblius „Shavlego” ir “Lomchabuki”. 

Ansamblio „Gori“ veikla – gruziniškos liaudies dainos ir šokio tradicijos puoselėtojas, kuris saugo Kartli regiono savitumą ir garsina Gori miesto vardą. 

Koncerto vieta: LCC tarptautinis universitetas LCC Michealsen centras

Koncerto laikas: rugsėjo 18 d. 19 val. Koncertas nemokamas.

 

 


Šiame straipsnyje: GoriGruzijaansamblis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
Gaila,juk siandien jau 19d.Tikrai butume nueje,bet zinute apie koncerta ideta tik siandien.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių