Quantcast

Naujoje Klaipėdos galerijoje – N. Yanekinos tapybos paroda

  • Teksto dydis:

2018 m. birželio 14 d., ketvirtadienį, 17.30 val. Naujojoje Klaipėdos galerijoje, mados ir verslo centre „Herkaus galerija“ (Herkaus Manto g. 22) vyks Natalios Yanekinos tapybos parodos „Vasarvidis“ atidarymas.

Naujojoje Klaipėdos galerijoje vasarvidžio kūrybos svaigulį, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka moteris, dovanoja tapytoja Natalia Yanekina.

„Vasarvidis – gamtos šventė. Man tai – tapybos šventė, sielos šventė, ir šios šventės šeimininkė – MOTERIS. Laikas daro įtaką madai, stiliui, moters vaidmeniui, tačiau nekeičia moters esmės. Moteris – tai daug daugiau, nei galėtume apibrėžti sąvokomis „laikas“, „tipiškas įvaizdis“, „žanras“ ir kt. Dailininkas apdovanotas gebėjimu matyti moterį, ir matyti ją ypatingai, matyti jos prigimtį. Tačiau kaskart matyti ją vis naujai ir perteikti ant drobės savo santykį su ja. Todėl mano parodos koncepciją galima būtų apibūdinti taip: ne moteris, kaip tapybos objektas, o tapyba – kaip priemonė ir būdas pažinti moterį.

Šioje parodoje aš pateikiu moters vaizdinių įvairovę: jausmingų ir viliojančių, ironiškų ir kasdieninių, lyriškų ir monumentalių. Spindi moterų žvilgsniai, nukreipti į Jus, brangūs lankytojai, tačiau man svarbiausia – Jūsų žvilgsnis, nukreiptas į moterį”, – savo kūrybą apibūdina N. Yanekina.

Natalia Yanekina kuria savitu atpažįstamu tapybos stiliumi. Jos moterų portretai dekoratyvūs, pasižymintys stipria vidine jėga ir nuotaikų kaita. Keistų formų kampuotumas, griežti kontūrai, spalvinių dėmių kontrastai užkoduoja vis kitokį, su niekuo nesupainiojamą moters gyvenimo momentą. Dailininkė savo kūryboje fiksuoja įvairias būsenas, emocijas, patirtis, artimas ir jungiančias bendrystei daugelį moterų. Tai savotiški moterų jausmų ir išgyvenimų dienoraščiai.

Paroda vyks iki liepos 11 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janekina

Janekina portretas
Pavardę ne angliškai, o lietuviškai rašykite.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių