Quantcast

Muzikuojantis keltas plauks jau birželį

  • Teksto dydis:

Gera žinia romantikos ištroškusiems klaipėdiečiams ir miesto svečiams: jau šį birželį 11-ąjį vasaros sezoną pradės vienintelis Lietuvoje vasaros festivalis ant vandens „Muzikuojantis keltas“. Jis pakvies išgirsti, pamatyti, įvertinti įvairius populiariausių šalies aktorių, atlikėjų, muzikantų pasirodymus, koncertus bei šou.

„Pakrauna“ pozityvumu

„Muzikuojančio kelto“ prigimtis romantiška – tai tyvuliuojančių marių vaizdai, saulėlydžių grožis, jausminga atmosfera, kurią visada praturtina nepamirštami ir laukti susitikimai po atviru dangumi su įvairiais atlikėjais. Todėl net nekyla klausimas, kur slypi festivalio, įkopusio į antrąjį dešimtmetį, sėkmės paslaptis. Nuostabi atmosfera, kurią sukuria marios, besileidžianti saulė, apsupa ne tik koncertų klausytojus, bet ir atlikėjus, kuriems pasirodymai „Muzikuojančiame kelte“ yra kažkas netikėto ir magiško.

„Keltas nėra koncertų salė, – teigė festivalio organizatoriaus UAB „Promo Plius” atstovė Vilija Kaušpėdienė. – Plaukimo metu galima ne tik pasimėgauti muzika, bet ir gamtovaizdžiu, ramiu vandens tyvuliavimu, saulėlydžiu bei kamerine aplinka. Šis užburiantis gamtos grožis suteikia vidinės ramybės ir jėgų tiek žiūrovams, tiek atlikėjams.“

Atšventę pirmąjį festivalio dešimtmetį, šiemet organizatoriai nusprendė jį atnaujinti, tad pakvietė daugiau naujų atlikėjų ir projektų, sykiu leisti šiek tiek pailsėti kone dešimt sezonų iš eilės „Muzikuojančio kelto“ scenoje žėrėjusiems atlikėjams. „Taip pat klaipėdiečiams bei miesto svečiams pasiūlysime kuo platesnę muzikinių žanrų įvairovę. Esame įsitikinę, kad kiekvienas atras savo skonį ir pomėgius atitinkantį koncertą. Įvairesnės programos, matyt, pateikti jau nebebuvo įmanoma“, – tvirtino festivalio rengėjai.

Atidarymas – Joninių vakarą

Festivalis prasidės birželio 24-ąją kartu su neseniai 60 metų jubiliejų atšventusio Ovidijaus Vyšniausko ruošiama muzikine programa. Ką tik nuo „Žalgirio“ arenos scenos nulipusi legenda kviečia Joninių vakarą praleisti kartu ant „Muzikuojančio kelto“ denio ir, skambant gražiausioms jo dainoms, pažiūrėti, kaip „Saulė leidžias...“

Per daugiau nei 40 metų scenoje išskirtinio balso tembro savininkas yra išleidęs dešimtį solinių albumų, koncertavęs visoje Lietuvoje ir su savo dainomis aplankęs turbūt pusę pasaulio. Kompozitorius ir liaudies dainų aranžuotojas, kurio kūrinius atlieka garsiausi Lietuvos atlikėjai, savo ištikimiems gerbėjams pristatys naujausias dainas ir sudainuos žymiausius savo hitus, tokius kaip „Saulė leidžias“, „Mažytė“, „Išdalinau“, „Žemyn upe“, „Už tuos, kuriuos mylim“ ir kitus.

Nuo humoro iki popklasikos

Liepos 1-ąją festivalis kvies gero humoro mėgėjus. Ant kelto denio vyks aktoriaus Ramūno Rudoko, kuris visuomet stebina originaliomis idėjomis, humoristinis dialogas „N18“. Ši programa bus skirta tik suaugusiesiems – tiems, kurie atvirumą vertina labiau nei santūrumą.

Liepos 8-ąją susitikimas bus skirtas popklasikos gerbėjams, kadangi scenoje dainas apie meilę atliks lyriškieji „El Fuego“.

Aksominių balsų savininkai – Jonas Sakalauskas, Paulius Bagdanavičius ir Rokas Spalinskas – jau ne kartą įrodė, kad klasika gali skambėti kitaip, ypač dainos apie meilę...

Legendų sugrįžimas

Liepos 15-ąją į „Muzikuojančio kelto“ sceną sugrįš „Hiperbolės“ legenda. „Hiperbolės“ vokalistas, gitaristas bei daugumos dainų autorius Igoris Berinas kartu su jaunų muzikantų grupe „Huge Soul“ atliks nepamirštamus šlagerius „Pamiršk mane“, „Aš ieškosiu tavęs“, „Kodėl?“, „Vasara“, „Aš dar dainuosiu“ ir daugelį kitų.

Pastarieji metai I.Berinui buvo itin sunkūs. Nepaisant audringų gyvenimo vėjų, jis neprarado įkvėpimo muzikuoti, kurti ir pasirodyti publikai.

Liepos 22-osios vakarą klaipėdiečiai ir miesto svečiai raginami praleisti su pirmąsyk „Muzikuojančio kelto“ scenoje pasirodysiančiu atlikėju, dainų autoriumi Aleksandru Makejevu bei pritariančiąja muzikantų grupe. Atlikėjas įsitikinęs, kad saulei leidžiantis Kuršių marių supami naujai nuskambės visiems puikiai žinomi šlageriai.

Specialiai šiam festivaliui

Rugpjūčio 5-ąją festivalio scenoje vyks Radži ir jo draugų karštas vakarėlis. Tikrą pirtį užkurs dar jauni, bet populiarūs, temperamentingi, karšto, čigoniško kraujo Radži ir Gopalas bei lietuviškoji primadona Birutė Dambrauskaitė, garsėjanti savo unikaliu balsu ir talentu.

„Visas tris artimas, tačiau ir skirtingas asmenybes, kurių likimas nepajėgė nuskriausti ar kitaip sugniuždyti, vienija pagrindinė jų gyvenimo aistra – begalinė meilė muzikai“, – pastebėjo „Muzikuojančio kelto“ organizatoriai.

Festivalį rugpjūčio 12-ąją uždarys du talentingi ir charizmatiški šou verslo „rykliai“, žinomi televizijos veidai, aktoriai, atlikėjai Marius Jampolskis ir Džiugas Siaurusaitis, kartu paruošę programą intriguojančiu pavadinimu „Šou verslo grimasos“.

Iš Šiaurės rago

Festivalio koncertai vyks keleiviniame kelte „Nida“.

Koncertų dienomis keltas išplauks 20.30 val. iš senosios Smiltynės perkėlos Šiaurės rage (Danės g. 1). Plaukimo trukmė – 2 val.

Bilietai – po 23, 26 Eur, koncerto savaitę jie brangs. Bilietus platina „Bilietai.lt“. Koncertų dienomis bilietai bus parduodami 1 val. prieš išplaukiant renginio vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Saulė leidžiasi vėlai...

Anonimas

Anonimas portretas
kodėl toks vėlyvas laikas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių