Quantcast

Muzikos mylėtojams – repeticijos po atviru dangumi

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pradėjo rengti repeticijas gryname ore. Skvere prie burlaivio „Meridianas“ pirmuosius uostamiesčio gyventojai ir miesto svečiai galėjo išvysti solistus. Vėliau vyks ir baleto šokėjų, choro, orkestro atviros repeticijos.

Įsiliejo ir žiūrovai

Sekmadienio vakarą skvere susirinkusius klaipėdiečius ir miesto svečius savo balsais kerėjo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atlikėjai Valerija Balsytė, Rita Petrauskaitė, Artūras Kozlovskis, Aurimas Raulinavičius. Fortepijonu grojo Milo Longo.

Repeticijoje gryname ore skambėjo fragmentai iš vieno žymiausių italų kompozitorių Francesco Paolo Tosti dainų.

Tai pirmasis projekto „ORE“, kurį dalinai finansuoja Klaipėdos savivaldybė, renginių. Liepos 30 d. klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės po atviru dangumi stebėti baleto šokėjų, rugpjūčio 11 d. – choro, rugpjūčio 18 d. – orkestro repeticijas. Renginiai vyks nuo 10 iki 13 val. Jie nemokami.

Kiekvienas renginys sudarytas iš trijų dalių. Pirmiausia atlikėjai repetuoja. Tada susirinkusiems padainuoja, šoka, groja kūrinius iš Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vasaros festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ programos bei teatro repertuarinių spektaklių.

Galiausiai žiūrovų laukia improvizuotas pasirodymas, kurio dalyviais gali būti ir jie patys.

Nori būti arčiau žmonių

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro direktorius Jonas Sakalauskas pasakojo, kad atvirų repeticijų idėja nėra nauja. Pirmieji repetuoti po atviru dangumi sugalvojo teatro šokėjai.

„Trupė ne tik repetuodavo, bet ir surengdavo šokio pamoką susirinkusiems. Populiarino teatrą, šokį. Tai tapo tradicija. Šiemet nusprendėme į ją pažiūrėti plačiau. Įtraukti ne tik šokėjus, bet ir atlikėjus, chorą, orkestrą“, – pasakojo vadovas.

Anot J.Sakalausko, muzikinis teatras nori būti arčiau žmonių, parodyti, kad yra atviras.

„Praėjo tie laikai, kai buvome uždara bendruomenė, žmonės į teatrą galėjo ateiti tik savaitgaliais pažiūrėti spektaklio. Esame aktyvus kultūrinis, socialinis darinys, kuris nori pagyvinti miesto gyvenimą, populiarinti scenos meną, sujungti žmonės. Tai pagrindinė šio projekto idėja ir misija“, – pabrėžė direktorius.

Senamiestyje – bruzdesys

Projektas „ORE“ vienas iš tų, kuriais bandoma į senamiestį pritraukti daugiau žmonių. Dėl to jį iš dalies finansuoja miesto savivaldybė.

„Norime, kad Klaipėdos senamiestis būtų toks pats kaip ir kitų didžiųjų miestų, kur bruzda žmonės, netrūksta renginių, galima puikiai praleisti laiką“, – komentavo direktorius.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai domisi Klaipėdos valstybinio teatro repeticijomis gryname ore. Paprastai jos pritraukia didelį smalsuolių būrį.

„Tokios repeticijos – išskirtinis reiškinys. Lietuvoje jos retos“, – teigė J.Sakalauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Matosi,kad zurnaliste pabuvo tik valanda.Jeigu Skambejo tik Neapolietiskos dainos ir dainavo tik 4 solistai,tai ka ten veikia kiti zmones ant scenos jusu nuotraukose ?

Klaipėdos pilietis

Klaipėdos pilietis portretas
Puikus projektas. Sveikinimai jo sumanytojams.

Man

Man  portretas
Juokingai tai atrodo. Juk šios parodomosios repeticijos yra jau SUREPETUOTOS. Kam ta "pokazucha". Be to, ar įdomu pasirengimas bet kokia darbui. Svarbu – rezultatas. Repeticija – labai indivisualus reikalas. Vieni repetuoja vienaip, kiti – kitaip. Kiek aktorių, tirkk reptavimo būdų. O čia, matote, parodo, kaip repetuoja teatras. Juokingas!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių