Quantcast

Muzikinio teatro „Menų švyturys“ subūrė džiazo mylėtojus

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre įvyko jau penktasis „Menų švyturio“ renginys. Teatro Kolonų salė vos talpino į nemokamą renginį susirinkusius klausytojus. „Pasaulio lietuvių džiazo kvartetas“ su Sauliumi Petreikiu priešakyje stebino unikaliais instrumentais ir sąskambiais, o charizmatiškasis vokalistas netruko prikviesti publiką ir kartu dainuoti.

„Jei čia dar buvo kokių nors piktų dvasių, po šio vakaro jų nebeliko – teatras tikrai pasiruošęs rekonstrukcijai“, - juokavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, jau antrą kartą nustebinęs susirinkusią „Menų švyturio“ publiką tuo, kad pakilęs iš klausytojų gretų prisijungė prie muzikantų.

„Pasaulio lietuvių džiazo kvartetas“ – vieni žymiausių ir universaliausių Lietuvos džiazo meistrų. Kvartetas išsiskiria savitu muzikiniu stiliumi bei įvairove, jų muzikoje pinanasi lietuvių, keltų, indų, armėnų bei slavų liaudies motyvai, pasaulinės klasikos improvizacijos.

Kvartete groja multiinstrumentalistas S. Petreikis – vienas iš nedaugelio Europoje surinkęs unikalią muzikos instrumentų iš viso pasaulio kolekciją ir atliekantis jais savo kūrybos muziką. Kartu su juo ne tik muzikos, bet ir teatro gerbėjams gerai pažįstamas perkusininkas, kompozitorius Arkadij Gotesman, pripažintas pianistas Raimondas Dauginas, saksofonininkas Tomas Botyrius.

Tradiciškai, „Menų švyturys“ teatro Kolonų salėje įkurdino naują parodą. Šiuokart joje – grafikės Linos Itagaki paroda „Idėja Numeris 12/13“.  „Šilkografijos technika viena sudėtingiausių“, - sakė parodoje dalyvavusi grafikė L. Itagaki. „Idėja Numeris 12/13“ parodoje demonstruojama dalis didelio projekto. Juo menininkė siekė sukurti 15 knygų idėjų, 15 atskirų knygų (zinų). Parodos atidarymo metu susirinkusieji turėjo unikalią galimybę pamatyti me tik iškabintus darbus, bet ir pačias knygas.

„Menų švyturyje“ prakalbo ir pats teatro pastatas – menininkas Juozapas Kalnius svarstydamas nuolat kintantį ir vis tarsi galutinės, tobulos formos neįgaunantį miestą atkreipė dėmesį į ant istorinio Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato sienos esančią architektūrinę detalę, keistos formos lietvamzdį. Jam suteikęs skambučio funkciją J. Kalnius pastatą pavertė interaktyviu – paskambinusieji numeriu 861736695 gali išgirsti įvairių garsų kakofoniją, kuri atsiranda miestui atsimušant į pastato fasadą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Cia dziazas?....

grėbliauskas

grėbliauskas portretas
eikit nakui su tuo savo džiazu...

Vien prisigalvojimai

Vien prisigalvojimai portretas
Kas tas "Menų švyturys"? Ar taip pavadintas Muzikinis teatras? Ar tai festivalis?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių