Quantcast

Mimai sveikino Klaipėdos jaunimą

  • Teksto dydis:

Mokslo metų pradžios proga uostamiesčio jaunimą, studentus, moksleivius ir jų tėvus sveikino mimų paradas. Mimai kartu su #chooseklaipeda ambasadoriais judėjo nuo Lietuvininkų aikštės iki Teatro aikštės, pakeliui į pasirodymą įtraukdami jaunus klaipėdiečius.

Mimų paradą organizavo Klaipėdos, kandidatės į Europos jaunimo sostinės titulą, komanda.

„Norime pasveikinti klaipėdiečius ir visus jaunus žmones čia studijuoti atvykusius iš kitų miestų bei kitų šalių. Siekdami Europos jaunimo sostinės vardo norime tapti atviru, draugišku jaunimui miestu. Šios iniciatyvos veidu pasirinkome mimus, nes tai yra atviras, universalus, suprantamas visoms kalboms ir kultūroms simbolis“, – sakė Aistė Andruškevičiūtė, Klaipėdos miesto savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė.

Šiais metais Klaipėdos jaunimas, jaunimo organizacijos ir Klaipėdos miesto savivaldybė apjungė jėgas ir siekia Europos jaunimo sostinės 2021 vardo. #chooseklaipeda iniciatyva – tai kvietimas Europai ir jauniems klaipėdiečiams. Iniciatyvos rengėjai kviečia rinkti Klaipėdą Europos jaunimo sostine 2021-iesiems, o kartu kviečia jaunimą aktyviai dalyvauti miesto gyvenime, patiems kurti miestą, kad jauni žmonės čia jaustųsi laukiami ir reikalingi, norėtų čia likti gyventi, studijuoti, pradėti karjerą, leisti laisvalaikį.

Klaipėda dalyvauja finale kartu su dar keturiais miestais – Kišiniovu (Moldova), Nikosija (Kipras), Jaroslavliu (Rusija), Varaždinu (Kroatija). Nugalėtojas paaiškės šių metų lapkričio 21 d. Serbijoje vyksiančios apdovanojimų ceremonijos metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių