Quantcast

Meistriškumo pamokas pajūryje vainikuos koncertai

  • Teksto dydis:

I.Simonaitytės bibliotekoje Klaipėdoje liepos 16–22 dienomis įgyvendinamas tarptautinis projektas „Lido. Canto. Lituania / Pajūris. Daina. Lietuva“ – meistriškumo pamokos jauniesiems dainininkams ir pianistams Lietuvos pajūryje.

Profesine patirtimi dalijasi garsi JAV dainininkė ir aktorė Darynn Zimmer (Niujorkas) ir pianistė prof. Raminta Lampsatytė (Berlynas, Vilnius).

Šiame projekte dalyvauja įvairaus amžiaus (nuo 12 iki 25 m.) jaunieji atlikėjai iš įvairių Lietuvos miestų ir net turintys negalią jaunuoliai.

Meistriškumo pamokose didelis dėmesys skiriamas dainavimo technikai, kvėpavimo, pozicijos, atramos pratimams; susipažinimui su repertuaru ir jo pasirinkimui; kalboms: anglų, italų, prancūzų, vokiečių, lietuvių; stilistikai ir frazuotiems; sceninei laikysenai ir vaidybai; pianisto ir dainininko suderinamumui scenoje; kūno laikysenai dainuojant stovint, grojant pianinu, sėdint... Meistriškumo pamokos yra atviros visuomenei.

Šį penktadienį 17 val. I.Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje vyks baigiamasis koncertas visuomenei. Jame kartu su projekto dalyviais muzikuos ir abi pedagogės. Sekmadienį panašus koncertas bus surengtas Palangos evangelikų liuteronų bažnyčioje.

I.Simonaitytės bibliotekos administracija meistriškumo pamokoms suteikė patalpas, Palangos evangelikų liuteronų parapija – nakvynę jų dalyviams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių