Quantcast

„Maskaradas“ – amžinai aktualus, jaudinantis

Gruodžio 18 d. Vilniaus mažasis teatras kviečia į spektaklį "Maskaradas" Klaipėdoje. Tai spektaklis, pritraukiantis pilnas žiūrovų sales, išliekantis amžinai aktualus, jaudinantis, gydantis sielą. Šis, kaip ir dauguma kitų Vilniaus mažojo teatro spektaklių, yra apie siekį gyventi kitaip.

"Norisi, bet neišeina: arba gyvenimas per trumpas, arba pernelyg daug smūgių, arba per sudėtinga istorija. Kai gyvenimas triuškina, lieka viltis", – sako spektaklio režisierius Rimas Tuminas apie ilgiausiai gyvuojantį Vilniaus mažojo teatro spektaklį, su kuriuo apkeliauta daugybė pasaulio šalių ir pelnytas ne vienas prestižinis apdovanojimas.

Šis spektaklis šiemet viešėjo Šanchajuje. Du vakarus iš eilės "Maskaradą" žiūrėjo po tūkstantį žiūrovų, kurie liko sužavėti spektaklio vizualumo ir emocionalumo.

Michailo Lermontovo pjesėje "Maskarado" veikėjai gyvena saloninį, rūmų gyvenimą, o spektaklyje visus veikėjus režisierius R.Tuminas išveda iš komfortiškos aplinkos.

"Išviliojau juos į žiemą, ant ledo, kad jie neturėtų kur prisiglausti, kad bėgtų, čiuožinėtų, griuvinėtų. M.Lermontovas buvo aistringas, ir tą jo aistrą bandžiau perteikti veiksmu. Tai buvo pagrindinis dalykas kūrybinio proceso metu. Šis spektaklis – kaip M.Lermontovo dvikovos kulka, kuri nuo šūvio pataiko tiesiai į širdį. Kulkos skrydis į širdį trunka vos keletą sekundžių, bet spektaklyje tos sekundės išplėstos į keletą valandų", – pasakojo spektaklio režisierius R.Tuminas, prasitardamas, kad "Maskarado" užuomazgos yra jo vaikystėje. – "Maskaradas" – tarsi vaikystės spektaklis, kuriame dalyvauja dėdės, moterys, mokytojos, mūsų pirmosios meilės, mūsų pirmieji pavydai, išdavystės, simpatijos. Pamenu, kaip žengdavau mokytojos, kurią buvau slapta įsimylėjęs, pėdomis, įmintomis sniege. Nueidavau ilgą kelią."

Gruodžio 18 d. spektaklyje klaipėdiečiai išvys visų trijų kartų Vilniaus mažojo teatro aktorius: Arvydą Dapšį, Indrę Patkauskaitę, Vytautą Rumšą, Ingą Burneikaitę, Mindaugą Capą, Gediminą Girdvainį, Almantą Šinkūną, Edmundą Mikulskį, Larisą Kalpokaitę, Rasą Jakučionyę, Agnę Kiškytę, Joną Braškį, Tomą Stirną, Balį Latėną, Jūratę Brogaitę, Viliją Ramanauskaitę.

Režisieriaus R.Tumino "Maskarado" pūga siaus Klaipėdoje, Žvejų rūmuose. Bilietai jau prekyboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių