Quantcast

Labdaros renginys viršijo lūkesčius

Klaipėdos dramos teatre klaipėdiečiams pristatytas būsimo Vydūno paminklo maketas. Ta proga surengtas labdaros vakaras, kuriame miestiečiai noriai aukojo kilniam tikslui.

Trečiadienį Klaipėdos dramos teatre vykusiame renginyje buvo siekiama suteikti galimybę kiekvienam palaikančiajam Vydūno įamžinimo idėją finansiškai prisidėti prie to, kad paminklas atsirastų. Manoma, kad pastarasis kainuos 70–80 tūkst. eurų.

Pasak verslininko ir mecenato Rimanto Cibausko, kuris kuruoja paminklo Vydūnui pastatymą, surinktos aukos pranoko lūkesčius, nes čia daugiausia aukojo eiliniai klaipėdiečiai.

"Gal finansine prasme suma ir nėra labai įspūdinga, tačiau šių pinigų vertė visai kita, juk čia kilniam tikslui aukojo žmonės, kurie patys pinigų turi ne itin daug, bet supranta Vydūno įamžinimo svarbą. Todėl mes labai džiaugiamės sulaukę tokio didelio miestiečių palaikymo", – teigė R.Cibauskas.

Renginyje klaipėdiečiai turėjo galimybę pamatyti būsimo paminklo maketą, Apeirono teatras žiūrovams pristatė teatralizuotus skaitymus pagal Vydūno raštus ir biografiją. Skaitymai parengti bendradarbiaujant su Klaipėdos Vydūno gimnazijos mokiniais ir vaikų choru (vadovas Arvydas Girdzijauskas).

Taip pat žiūrovai turėjo galimybę matyti šokėjos Lauros Geraščenko pasirodymus ir girdėti Dailės Docienės arfa atliekamus kūrinius. Antroje renginio dalyje vyko kamerinio orkestro "Niko" koncertas.

Pasak renginio sumanytojų, Vydūnas ilgą laiką nepelnytai buvo paliktas beveik visiškoje užmarštyje, tačiau tiek jo atminimas, tiek jo kūryba, tiek jo vertybės buvo aktualios tada, yra aktualios dabar ir, tikėtina, tokios bus dar ilgai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių