Quantcast

Labdaringo koncerto filosofija – siekis nuoširdžiai dalintis

Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, klaipėdiečiai pakviesti  į nostalgišką nuostabių vaizdų ir muzikos vakarą „Muzika kaip kinas“, kuriuo pristatyta nuoširdi „Laukiančiojo bilieto“ iniciatyva. Prieš metus gimusi idėja – dovana jaunam žmogui, galimybė aplankyti geriausius kultūrinius renginius.

Klaipėdietiška „laukiančio bilieto“ filosofija grįsta nuoširdžiu noru dalintis. Sumokant už savo bilietą į Kovo 11-osios koncertą, nuperkamas bilietas (arba net keli bilietai) vaikui ar paaugliui, kuris bus atidėtas ir lauks savojo žiūrovo kituose koncertuose ar spektakliuose. „Laukiančio bilieto“ idėja pasinaudoti gali į renginius einantys tėvai, kartu su savimi norintys pasiimti atžalas, arba savarankiškai į koncertą einantys paaugliai (iki 18 metų).

2016-aisiais „Laukiančio bilieto“ idėjai Kovo 11-osios koncerte paaukota 3740 eurų. Tai projekto partneriams – Klaipėdos koncertų salei ir Dramos teatrui – leido jaunuomenei išdalinti beveik 900 laukiančių bilietų. „Laukiančio bilieto“ iniciatoriai tikisi, jog graži, patriotiška proga bei kilni projekto idėja ir vėl suvienys uostamiesčio bendruomenę.

Šį kartą „Laukiančio bilieto“ idėjos partneriais taps Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, Klaipėdos lėlių teatras bei jau antrus metus projektą tęsianti Klaipėdos koncertų salė.

Kiek „Laukiančių bilietų“ išnaudota ir kiek dar likę, bus skelbiama internetinėse „Laukiančio bilieto“ partnerių svetainėse bei telefonais, kurie nurodyti prie įstaigų bilietų kasų. Idėjos iniciatoriai pabrėžia, jog „Laukiančiu bilietu“ gali pasinaudoti tiek pasiturinčių, tiek sunkiau besiverčiančių šeimų vaikai, paaugliai. „Laukiančiais bilietais“ pasinaudoti negali suaugusieji bei mokinių grupės.

„Nubusk pasikeitęs“ – taip jau antrus metus vadinasi Kovo 11-osios koncertinė programa. Šis moto apeliuoja į koncerto lankytoją-aukotoją dalintis, šiuo atveju – kultūra.

Koncertinėje programoje – Klaipėdos jaunimo simfoninio orkestro (dir. Tomas Ambrozaitis, vad. Aidas Strimaitis, Sigitas Petrulis) premjera bei įspūdingas lietuviško kino ir muzikos projektas „Muzika kaip kinas“. Jaunimo simfoninis orkestras, vadovaujamas Ričardo Šumilos, jaunosios kartos dirigento, pelniusio Auksinį scenos kryžių, atliks gražiausią lietuviškų filmų muziką, o garsaus dokumentinių filmų režisieriaus Andriaus Stonio režisuota vaizdo projekcija nukels į filmų-legendų atmosferą.

Skambant E.Balsio, V.Ganelino, G.Kuprevičiaus, A.Apanavičiaus, A.Šenderovo, F.Latėno ir kitų Lietuvos kompozitorių muzikai, žmonės galės mėgautis kino vaizdais, surikiuotais ir atrinktais iš filmų „Gražuolė”, „Niekas nenorėjo mirti”, „Moteris ir keturi jos vyrai”, „Adomas nori būti žmogumi”, „Mano vaikystės ruduo”, „Herkus Mantas” ir kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių