Quantcast

Klaipėdos tikintieji ėjo Kryžiaus kelią

Didįjį penktadienį uostamiesčio katalikai, rengdamiesi Kristaus prisikėlimo šventei ir penktadienį minėdami jo kančią miesto gatvėmis ėjo Kryžiaus kelią. Buvo žymiai daugiau Klaipėdos tikinčiųjų, mąstydami apie Kristaus nueitą kelią bei jo kančią, žingsniavo nuo Kristaus Karaliaus iki Marijos Taikos Karalienės bažnyčios. Paskui tikinčiuosius rikiavosi automobilių kolonos.

Prisiminė Kristaus kančią

Penktadienio popietę gausi Klaipėdos tikinčiųjų minia susirinko Kristaus kančios ir jo nueito kelio apmąstymui.
Stodami Kryžiaus kelio stotelėse, žyminčiose Kristaus kančios kelią nuo patekimo pas Poncijų Pilotą iki pat nukryžiavimo ir laidojimo, klaipėdiečiai keliavo nuo Kristaus Karaliaus iki Marijos Taikos Karalienės bažnyčios.

Kryžiaus kelią uostamiesčio gyventojai ėjo jau penktąjį kartą.

Rikiavosi ir automobiliai

„Kristus į nukryžiavimo vietą ėjo Jeruzalės gatvėmis, mes, prisimindami jo kančią, taip pat išeiname į miesto gatves bendrai maldai“, – paaiškino Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas Vilius Viktoravičius.

Kunigas pabrėžė, kad Kristaus kančia žmonėms apsireiškia kasdien, todėl, ruošiantis Velykų nakčiai bei Kristaus prisikėlimo šventei, itin svarbu prisiminti ir apmąstyti Mesijo kančią bei pasiaukojimą.

„Patys renkamės, kurioje pusėje esame, ar mes tie, kurie palaikome, ar tie, kurie išduoda ir skaudina. Vieni ateina palaikyti ir melstis, kiti pasityčioti, kaip ir buvo anuomet“, – pastebėjo V.Viktoravičius.

Prie būrio Kryžiaus kelią pradėjusių eiti klaipėdiečių pakeliui prisijungė dar miestelėnų, Marijos Taikos Karalienės bažnyčią pasiekė kelių šimtų žmonių minia.
Už besimeldžiančių Kryžiaus kelio žygeivių rikiavosi ir keliskart ilgesnė automobilių „procesija“, tačiau susidariusios spūstys miesto centre netrukus išsiskirstė.
Kryžių per 14 Kristaus kelio stotelių nešė uostamiesčio medikai, policijos, įvairių tikinčiųjų bendruomenių, švietimo įstaigų atstovai, kariai bei dvasininkai.

Šiemet, minint Šeimų metus Kryžių vieną kelio atkarpą nešė ir uostamiesčio šeimų atstovai, o dar vieną – neįgalieji.

Į Velykas – skaidria siela

Didįjį penktadienį mišiose Jėzus yra išaukštinamas, giedamos jį šlovinančios giesmės, kalbamos visuotinės maldos. Šią dieną tikintieji susirenka įsiklausyti į savo bei artimo dvasios kalbą bei susitelkti Kristaus prisikėlimo stebuklui.

Laukiant Kristaus prisikėlimo akcentuojama vidinė žmogaus švara, todėl visą Didžiąją savaitę miesto bažnyčiose kunigai klausė išpažinčių.

Marijos Taikos Karalienės klebonas pabrėžė, kad Velykos yra esminė tikinčiųjų šventė, todėl ją pasitikti vertėtų kiek įmanoma labiau išskaidrinta siela bei mintimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių