Quantcast

Klaipėdos azerbaidžaniečiai pakvietė kartu švęsti Novruz bairam

Aktyvi Klaipėdos azerbaidžaniečių bendruomenė šeštadienį pakvietė miestiečius į vieną gražiausių ir labiausiai švenčiamų šios tautos pavasario švenčių Novruz bairam.

Ji yra išlaikiusi nemažai pagoniškų laikų papročių. Lietuviai galėtų pasakyti, kad mums Novruz bairam primena Velykas, Lygiadienį ir Jurgines vienu metu. Kartu tai yra savotiški Naujieji metai, kuriuos azerbaidžaniečiai pasitinka dažydami kiaušinius, šokinėdami per laužą, burdami ir ruošdami gausų vaišių stalą.

Panašiai ši šventė paminėta ir uostamiestyje, tik laužo prie Tautinių bendrijų centro šį kartą nepavyko sukurti, sutrukdė lietus.

Pasveikinti azerbaidžaniečių atėjo Klaipėdoje draugiškai sugyvenančių tautų atstovai: žydai, baltarusiai, ukrainiečiai, totoriai, vokiečiai. Visi linkėjo stiprybės, sveikatos, susitelkimo ir gyrė Klaipėdos azerbaidžaniečius už aktyvumą bei tradicijų puoselėjimą.

Šventėje apsilankė ir politikai. Jie taip pat rėžė kalbas ir teikė dovanas.

Šeimininkai parengė svečiams įdomų filmą, supažindinusį su Novruz bairam ištakomis bei papročiais. Bendrijos sekmadieninės mokyklos lankytojai pademonstravo savo tautos dainas ir šokius.

Svečių laukė gausios azerbaidžaniečių paruoštos vaišės, sužavėjusius įdomia simbolika bei ypatingu skoniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis

Jis portretas
Mmmmmm... pachlava..... skanumėlis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių