Quantcast

Klaipėdoje vyko klasikinės gitaros konkursas

  • Teksto dydis:

Juozo Karoso muzikos mokykloje įvyko VII respublikinis klasikinės gitaros konkursas „Cantabile“.

Konkursas kasmet į Klaipėdą iš visos Lietuvos sukviečia įvairaus amžiaus grupių (0-25 m.) jaunuosius klasikinės gitaros atlikėjus, grojančius solo bei ansamblyje. Šiais metais konkurse dalyvavo daugiau ne 50 dalyvių ir beveik 20 pedagogų iš visos Lietuvos ir Latvijos. Dalyviai atvyko iš daugelio Lietuvos muzikos mokyklų, taip pat konkurse dalyvavo privačiose mokyklose besimokantys ar savarankiškai besiruošiantys atlikėjai.

I solo grupėje (0-12 m.) pirmąją vietą pasidalino Aleksis Ratenieks (Alsunga, Latvija, mok. Ainars Macpans) ir Orestas Parakininkas (Klaipėda, mok. Laura Saudargaitė). Antrąją vietą užėmė Andris Vanags (Alsunga, Latvija, mok. Ainars Macpans) ir Edgaras Nevardauskas (Plungė, mok. Vidmantas Lūža).

II solo grupėje (13-16 m.) pirmąją vietą laimėjo Augustas Poškus (Trakai, mok. Algimantas Pauliukevičius), antrąją – Peteris Paulicans (Ryga, mok. Modris Baumanis). Trečiosios vietos laureato diplomus gavo Vladislavs Serenoks (Ryga, mok. Modris Baumanis) ir Karina Stūronaitė (Vilnius, mok. Valdemaras Mikuckis).

III solo grupėje (17-25 m.) pirmąją vietą užėmė kvapą gniaužiančią programą atlikęs Rokas Jurkus (Kaunas, mok. Artūras Kelpša).

IV ansamblio grupėje (0-14 m.) trečiąją vietą laimėjo gitaristų ansamblis, kurį sudarė Kamilė Ziberskaitė, Marta Paliulionytė, Justina Dubovskytė, Nojus Ziberskas ir Nojus Morkūnas (Kaunas, mok. Gabrielė Ližaitienė). Taip pat trečią vietą laimėjo Saulės Šopaitės, Juliaus Martinkėno, Kotrynos Schmelzer, Gabijos Vyšniauskaitės, Eriko Leiliono ir Ievos Navardauskaitės ansamblis iš Skuodo (mok. Mykolas Eiva).

V ansamblio grupėje (15-25 m.) antrąją vietą laimėjo Justo Kreišmono, Žilvino Mockaus, Jorio Pelakausko ir Pauliaus Petrovo ansamblis iš Klaipėdos (mok. Remigijus Mockus). Šiais metais pirmą kartą vykusioje mokytojo ir mokinio (-ių) kategorijoje VII grupėje (15-25 m.) antrąją vietą užėmė ansamblis, kurį sudaro Vita Kulbokaitė, Paulius Rudys, Justas Lapinskas, Edgar Šešel, Agata Kozlovskaja, Akvilina Budreikaitė, Aleksandr Mikulskij ir mokytojas Viktor Timašiov (Klaipėda). Trečiąją vietą laimėjo Aleksej Medvedev ir mokytojos Lauros Saudargaitės duetas.

Konkurso Grand Prix šiais metais laimėjo Augusto Poškaus ir Algirdo Leonardo Poškaus duetas iš Vilniaus (mok. Vaidotė Benaitienė) komisiją ir publiką sužavėjęs nepriekaištingu ir labai muzikaliu pasirodymu. Konkurso Grand Prix prizą, klasikinę gitarą „Kantare“, įsteigė „Kantare Classical Guitar“ atstovas iš Suomijos Esa Kauppinen.

Šių metų konkurso komisiją sudarė net penki Lietuvoje ir užsienyje gerai žinomi klasikinės gitaros atlikėjai ir pedagogai – Algimantas Pauliukevičius (komisijos pirmininkas), Deividas Kontrimas, Valdemaras Mikuckis, Vitalijus Penkauskas ir Inga Raginienė.

Šiais metais konkursą papuošė Eduardo Balsio menų gimnazijos dailės skyriaus mokinių darbai konkurso tema. Konkurso dalyviai, pedagogai bei žiūrovai balsavimu išrinko jiems labiausiai patikusius darbus. Diplomus ir konkurso prizus laimėjo Anastasija Galuzina ir Eglė Giniotytė. Konkurso dalyvius ir žiūrovus konkurso uždarymo ceremonijoje džiugino Juozo Karoso muzikos mokyklos grupės „Stop Jazz“ koncertas (vad. Deividas Kontrimas ir Paulius Stonkus).

Konkurso prizus įsteigė Valdas Aleksandravičius ir muzikos prekių parduotuvė „Tamsta“. Ilgamečiai konkurso bičiuliai – „Meat Lovers Klaipėda“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių