Quantcast

Klaipėdoje startuos šiuolaikinio šokio festivalis

Šiuolaikinio šokio festivalis „Bičių sąskrydis“ pirmą kartą atkeliauja į pajūrį. Norintys kultūringai praleisti savaitgalio vakarus miestiečiai kviečiami į Kultūros fabriką.

Šeštadienį nuo 18 val. Kultūros fabrike bus rodomi keturi spektakliai. Lygiai tiek pat pasirodymų bus galima išvysti ir sekmadienį. Jų metu scenoje šmėžuos uostamiesčio ir kitų miestų šokėjai.

Lietuvoje šiuolaikinio šokio festivalis „Bičių sąskrydis“ vyksta septintą kartą. Šiemet jis peržengė sostinės ribas. Pasirodymai sujungs studentų ir choreografų jėgas bei skatins naujų šokio idėjų gimimą.

Klaipėdoje jis vyks dvi dienas – šeštadienį ir sekmadienį. Vieno festivalio organizatorių Giedriaus Kalinausko teigimu, nors šiuolaikinio šokio bendruomenė Lietuvoje nėra didelė, jau septintą kartą vykstančio festivalio plėtra leidžia suprasti, jog šokiai įtraukia vis daugiau kūrybinių idėjų ir motyvacijos kupinų žmonių.

Festivalio programa Klaipėdoje – gausi jaunų kūrėjų. Scenoje žiūrovai galės išvysti choreografo Taurūno Baužo ištrauką iš spektaklio „Pradžioje buvo Kafka“, kurios choreografinius ir vaizdinius sprendimus inspiravo „Metamorfozė“, o atspirties tašku tapo Franzo Kafkos „Laiškas tėvui“.

Pirmą kartą festivalyje dalyvaus ir klaipėdiečiai „Balkono Lydekos“, kurie kartu su Klaipėdos Universiteto Menų Akademijos šokio studentais bei Inga Kuznecova priešakyje pademonstruos šokio eksperimentą „Gravitacija“.

Pajūryje taip pat pasirodys ir vilniečių kolektyvas SKAA, kuris pristatys LMTA magistrantės Viktorijos Bobinaitės ir Eglės Kančiauskaitės spektaklio „Pradinė padėtis“ ištrauką, nacionalinė M. K. Čiurlionio mokykla su spektaklio „Juodvarniai“ ištrauka bei Alytaus miesto teatras, žiūrovams pateiksiantis sceną iš spektaklio „Druska“.

Pirmą kartą savo kūrybą Klaipėdoje pasirodymu „Moteris“ pristatys Ispanijoje kurianti bei gyvenanti šokėja ir choreografė Ugnė Dievaitytė. Ant scenos pasirodys bendras lietuvių šokėjų bei danų choreografo, šokėjo Simon Beyer-Pedersen kūrybinis darbas, kuris šokio eksperimentu „5X3“ sieks atskleisti tikrąjį baimės veidą.

Festivalį „Bičių sąskrydis“ vainikuos U. Dievaitytės kūrybinis kūno ir judesio seminaras, kurio tikslas – atverti kūną beribėms išraiškos galimybėms bei pasiekti, kad šokis apsigyventų kūne ir leistų aiškiau bei laisviau jo pagalba išsireikšti ir susikalbėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių