Quantcast

Klaipėdoje – „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Balandžio 30 d., pasauliui minint Tarptautinę džiazo dieną, Klaipėdoje bus įteiktas jau trečiasis „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas, skiriamas labiausiai nusipelniusiems uostamiesčio džiazo muzikos propaguotojams. Iškilmingo, bet visiems gerą muziką mylintiems geriems žmonėms atviro vakaro metu taip pat suskambs geriausių Vakarų Lietuvos džiazo atlikėjų atliekamos džiazo melodijos.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio įsteigtas „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas pirmą kartą suspindėjo 2016 metais – „Už viso gyvenimo nuopelnus džiazo muzikai“ jis buvo įteiktas vienam ryškiausių tradicinio džiazo pianistų Lietuvoje, kompozitoriui, pedagogui Sauliui Šiaučiuliui. Pernai „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas už „Džiazo muzikos propagavimą“ įteiktas Klaipėdos džiazo orkestro įkūrėjui ir vadovui, saksofonininkui Kęstučiui Sovai.

„Džiazo žvaigždės“ apdovanojimai jau tapo gražia nauja uostamiesčio džiazo muzikos tradicija. Juolab kad Klaipėda  – tai neužšąlantis Lietuvos kultūros, o kartu ir džiazo muzikos uostas“, – sakė apdovanojimų iniciatorė ir Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Tretieji „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimai bus surengti viešbučio „Amberton Klaipėda“ renginių ir koncertų salėje „Vakaris“ (Naujojo Sodo g. 1), pirmadienį (balandžio 30 d.), 18 val.

Renginio svečiams tą vakarą savo koncertą dovanos legendinis uostamiesčio diksilendas „Memeland“. Tai unikalias ir vienas seniausias Lietuvoje Klaipėdos džiazo tradicijas puoselėjantis kolektyvas, suvienijęs garsiausius uostamiesčio džiazo muzikantus – Laimoną Urbiką (saksofonas), Leonardą Bėkšą (trimitas), Saulių Šiaučiulį (klavišiniai), Vykintą A. Jasaitį (gitara), Antaną Balsį (kontrabosas) ir Edmundą Federavičių ( mušamieji). Pirmadienį prie diksilendo „Memeland“ taip pat prisijungs ir kviestiniai vakaro svečiai – Kristina Jatautaitė (vokalas) ir Mantas Nazarovas (gitara).

„Džiazo žvaigždės“ apdovanojimų metu pasirodymą surengs ir unikalius Vakarų Lietuvos muzikantus suvienijusio Klaipėdos džiazo orkestro combo grupė, pristatysianti naują savo programą.

Auksinį „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimą, atiteksiantį labiausiai nusipelniusiems uostamiesčio džiazo muzikos propaguotojams, sukūrė klaipėdietis dailininkas Aurimas Anusas.

Renginys NEMOKAMAS!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valio

Valio portretas
Dekot reikia organizatoriams, kad kviecia ir pagerbia dziazo muzikantus.

Liudnas vaizdas

Liudnas vaizdas portretas
viena karta metuose vyksta seimos organizuojamas nereiksmingas festivaliukas, o jau kiek jam demesio :)))) Lietuviu dainu svente geriau taip rupinkites :(

Kodel neapdavanoti

Kodel neapdavanoti portretas
bankroto administratorius?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių