Quantcast

Klaipėdoje - džiazo pasaulio legenda E. Marientalis

  • Teksto dydis:

20-ojo jubiliejinio ir vis dar NEMOKAMO Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje - "Grammy" apdovanojimų laureatas, vienas žymiausių pasaulio džiazo atlikėjų - saksofono virtuozas Erikas Marientalis (Eric Marienthal).

"Tai daugiau nei 60 pasaulio šalių koncertavusi, 10 asmeninių albumų išleidusi, šimtus įvairiausių kūrinių, filmų takelių ar TV laidų muzikinių užsklandų įrašiusi tikra džiazo pasaulio legenda. Todėl didžiuojamės ir džiaugiamės, jog Eriką Marientalį galime pristatyti jubiliejinio džiazo festivalio publikai uostamiestyje", - teigia asociacijos Klaipėdos pilies džiazo festivalio prezidentė Inga Grubliauskienė.

57-erių amerikietis, saksofono virtuozas E. Marientalis visą gyvenimą jį ištikimai lydintį instrumentą pirmą kartą į rankas paėmė dar būdamas mokykloje, manydamas, kad tai “šauniai atrodantis daiktas”.

Savo profesinę karjerą jis pradėjo 1980-aisiais, pradėjęs groti su to meto žymiu Naujojo Orleano trimitininku Alu Hartu (Al Hurt). Kiek vėliau jis jau buvo pakviestas prisijungti prie Disnėjaus orkestro.

Tačiau tikroji profesinė sėkmė E. Marientaliui nusišypsojo tada, kai jis netikėtai įsiliejo į pasaulinio garso džiazo muzikanto, pianisto Čiko Korėjos (Chic Corea) grupės sudėtį. Grodamas kartu su Č. Korėjos grupe, E. Mariantalis įrašė 6 albumus, dviems iš kurių įteikti "Grammy" apdovanojimai.

Po sėkmingo kelerių metų bendradarbiavimo su Č. Korėjos grupe, E. Mariantalis vėliau pradėjo savo asmeninę karjerą bei džiazo muzikos olimpo neužleidžia iki šiol. Jo diskografijoje - daugiau nei 10 įrašytų asmeninių albumų, šeši jo kūriniai pateko į šiuolaikinio džiazo radijo stoties (JAV) TOP-10, o du iš jų užėmė ir pirmąsias "topų" vietas.

Daugiau nei 60 pasaulio šalių pasirodymus surengęs E. Mariantalis per ilgą savo muzikinę karjerą koncertavo ir ne su viena pasaulio muzikos žvaigžde, tokia kaip Eltonas Džonas (Elton John) ar Barbara Straisand (Barbara Streisand).

O kritikai E. Mariantalį apibūdina paprastai - tai beribių galimybių muzikantas.

E. Mariantalis džiazo festivalio scenoje pasirodys kartu su visų laikų žymiausią Lenkijos džiazo grupe "Walk away". Būgnininko Kristofo Zavadskio (Krzysztof Zawadzki) įsteigtą grupę sėkmė lydi visus jos beveik dvidešimties metų veiklos metus. Lenkai grojo daugelyje garsių pasaulio klubų ir koncertų salių – nuo Uralo kalnų iki Viduržemio jūros, dalyvavo žymiausiuose Europos ir pasaulio džiazo festivaliuose.

Beje, ištikimi Klaipėdos pilies džiazo festivalio gerbėjai sykį jau turėjo išskirtinę galimybę uostamiestyje išvysti tiek E. Mariantalį, tiek grupę "Walk away".

Apie festivalį:

Dviejų dešimtmečių istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – tai išskirtinis, NEMOKAMAS, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kasmet paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme.

Jau žinomi festivalio dalyviai: džiazo deivė Kendi Dulfer (Candy Dulfer), egzotiškieji gruzinai “Zumbaland”, temperamentingieji bulgarai “Akaga”, džiazo eksperimentalistai vokiečiai “Jazzanova”. Tai dar tik dalis muzikantų, iš festivalyje šiemet publiką kaitinsiančių geriausių Lietuvos ir užsienio džiazo atlikėjų.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis - 20 metų geros muzikos, gerų žmonių – džiazo ritmu. Birželio 6-8 d. Kruizinių laivų terminale. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių