Quantcast

Klaipėdą užliejo džiazo banga

Uostamiestyje siautulingai minima Tarptautinė džiazo diena. Beveik dešimtyje įvairių Klaipėdos barų vyksiantiems koncertams startą šeštadienio vakarą davė renginys Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre, šios muzikos gerbėjams pažėręs malonių staigmenų.

Kaip jau tampa įprasta, balandžio 30-ąją Klaipėda, kaip ir daugybė kitų pasaulio miestų, mini Tarptautinę džiazo dieną.

Šiųmetė džiazo diena buvo kur kas siautulingesnė ir renginiais turtingesnė nei ankstesniais metais.

Startą gausiai puokštei koncertų, kurie išsidėstė beveik 10 uostamiesčio barų, davė šeštadienio pavakarę Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro fojė vykęs renginys.

Dar prieš jį Tarptautinę džiazo dieną uostamiestyje pristatančio Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė buvo pastebėjusi, kad šis koncertas taps pagrindiniu tos dienos akcentu ir „desertu“.

Ir iš tiesų, šis renginys uostamiesčio džiazo mylėtojams pažėrė malonių staigmenų – jo metu vienintelį koncertą surengė specialiai Džiazo dienai uostamiestyje atgimusi puikiai žinoma ir viena reikšmingiausių klasikinio džiazo grupių Lietuvoje – „Doudi Jazz Band“.

Šiam legendiniam kvintetui talkino ir įspūdį stiprino Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokėjai Aušra Krasauskaitė-Berulė ir Mantas Černeckas.

Ir tai dar ne viskas. Šiemet uostamiestyje pradedant Tarptautinės džiazo dienos renginius įteiktas ir „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas. Jis atiteko kartais netgi džiazo tėvu tituluojamam muzikantui Sauliui Šiaučiuliui.

Jis renginio dalyvius taip pat nudžiugino savo atliekamos muzikos garsais.

„Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas Klaipėdos džiazo muzikos istorijoje įteiktas pirmą kartą. Organizatorių teigimu, nuo šiol kasmet šis, Klaipėdos pilies džiazo festivalio įsteigtas apdovanojimas bus skiriamas labiausiai nusipelniusiems uostamiesčio džiazo muzikos propaguotojams.

Po iškilmingo atidarymo šios muzikos mėgėjai pasklido po, kaip jau minėta, kitus specialiai šiai dienai surengtus koncertus, kurie išsidėstė beveik 10 įvairių uostamiesčio barų ir restoranų.

Iš gausybės koncertų savo skoniui tinkamą tikrai turėjo atrasti kiekvienas uostamiesčio džiazo mylėtojas. Kai kuriuos koncertus netgi lydėjo šokio pamokos bei specialios šokėjų programos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
S.Šiaučiulis - jėga! Klausyčiau ir klausyčiau...

Kongas 2

Kongas 2  portretas
Siūlyčiau mūsų džiazo " karalių " su savo žmonka pravažiuoti Silutes pl. kelio , kad pamatyti kaip asfaltavo už mūsų klaipedeciu pinigus ... ar tik per visa kadencija ir moka kaip dūda pūsti ..

Nuomonė

Nuomonė portretas
Žmogus, kuris nesupranta, kad iš šono atrodo juokingai ir "draugauja" su juo tik dėl padėties.....ir jūs galvojate, kad šito galima pavydėt? :))))
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių