Quantcast

Ketvirtadienį atgis senamiesčio turgus

Senasis turgus vėl žada tapti pajūrio traukos objektu. Šiemet teatralai šventinį šurmulį mieste kels nuo pat ryto, o Klaipėdos senasis turgus lankytojų lauks iki vidurnakčio. Didelis dėmesys renginio metu bus skiriamas Kristijonui Donelaičiui.

Bursis menininkai

Tradiciniu tapęs organizuojamas renginys „Senamiesčio turgaus naktis“ šiemet vyks ketvirtąjį kartą.
Jau nuo rytojaus pietų teatralai į miestiečius kreipsis K.Donelaičio žodžiais, o vakare veiksmas persikels į Senojo turgaus erdvės, kur, planuojama, meninė akcija tęsis apie penkias valandas.

Didysis renginys Senajame turguje rytoj prasidės 20 val. Kaip ir kasmet, šventė pritrauks ne tik Klaipėdos, bet ir viso jos regiono menininkus.

Iš Senojo turgaus menu pasisotinę klaipėdiečiai skirstysis jau po vidurnakčio.

Duoklė K.Donelaičiui

Renginys šiais metais lankytojams pasiūlys ir naujovių, nes mieste šventinė nuotaika bus jaučiama jau nuo pat ryto.

Ketvirtadienį iki pat didžiojo renginio po visą Klaipėdą skrajos autobusas, kuriuo teatralai aplankys net atokiausius miesto kampelius. Ši akcija simboliškai pavadinta „Donelaitis mieste“.

Dar gerokai priešpiet Klaipėdos jaunimo teatro bei Raseinių ir Zarasų mėgėjų teatrų nariai prie Senojo turgaus išpuoš transporto priemonę ir sustodami pasirinktose miesto vietose gyventojams dovanos improvizacijas, skaitymus bei spektaklių ištraukas, parengtas pagal K.Donelaičio poemą „Metai“ ar pasakėčias.

„Šios „Senamiesčio turgaus nakties“ pagrindinis akcentas bus K.Donelaitis“, – atskleidė meninę akciją organizuojančio Klaipėdos jaunimo teatro direktorė Jūratė Leinartaitė.

Planuojama, kad ketvirtadienį išskirtinis autobusas uostamiesčio gatvėmis iš centro pajudės šiek tiek po pietų ir mieste lietuvių literatūros klasiko žodžiai skambės iki pat 20 val.

Paskutinė šventinio maršruto stotelė bus Senasis turgus, kur ir prasidės naktinis turgaus šėlas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ijk

ijk portretas
Niekas neatgys,kol yra mokesciai uz masinas,senamiestis lavonas.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių