Quantcast

Kaip įamžins S. Povilaičio atminimą – vis dar mįslė

Palangos savivaldybė vis dar neatskleidžia, kaip kurorte bus įamžintas maestro Stasio Povilaičio atminimas. Nors geriausių konkurse pasiūlytų idėjų eilė jau surikiuota, kas tapo nugalėtoju žadama įvardyti ateinančią savaitę.

Speciali vertinimo komisija, turėjusi išrinkti geriausią pasiūlytą S.Povilaičio atminimo įamžinimo idėją šią savaitę jau buvo susirinkusi posėdžiauti ir sudarė preliminarią geriausių idėjų eilę.

„Iš 20 projektų 14 komisija įvertino mažiau negu 12 balų, todėl jie net nepretenduoja į prizines vietas, o likusieji yra surikiuoti nuo pirmos iki šeštos vietos“, – paaiškino Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Litvinienė.

Pašnekovės teigimu, šiuo metu yra vertinama, ar idėjas pateikusieji atitinka numatytus kvalifikacinius reikalavimus.

Kai ši procedūra bus atlikta ir bus sudaryta galutinė eilė – ji ir bus paviešinta.

Anot K.Litvinienės, viliamasi, kad konkursą laimėjusi idėja bus atskleista jau ateinančios savaitės antroje pusėje.

Maestro S.Povilaičio atminimo įamžinimo Palangoje idėjos konkursas kiek užsitęsė. Kartą konkursą nuspręsta pratęsti todėl, kad vertinimo komisija iš kelių pateiktų idėjų neišrinko nė vienos vertos.

Po idėjų teikimo termino pratęsimo buvo sulaukta net 20 idėjų projektų. Tuomet konkursą nuspręsta pratęsti dar kartą, jog gyventojai spėtų geriau susipažinti su pateiktomis idėjomis.

Idėjų, iš kurių komisija ir rinkosi verčiausius pasiūlymus, autoriai nestokojo išradingumo. Gauta nemažai pasiūlymų maestro atminimą įamžinti skulptūromis, paminklais, atminimo lentelėmis bei ženklais, esama siūlymų prie Rąžės upės pastatyti suoliuką su S.Povilaičio vardu.

Gauta ir pasiūlymų statyti scenas ar rengti dainininko vardo muzikos festivalius.

Tarp pateiktų idėjų ir gana įspūdingos instaliacijos – visai greta tilto siūloma pastatyti pereinamą, šviečiančią skulptūrą-kompoziciją, o pajūryje – įspūdingą plokštelės formos skulptūrą.

Kai kurių pasiūlytų idėjų įgyvendinimas, nurodoma, galėtų atsieiti net ir 500 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kernagis

kernagis portretas
varykit per suoliukus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių