Quantcast

Juvelyrės M. Gurevičienės „reVizija“

  • Teksto dydis:

Penktadienį 17 val. „Klaipėdos galerijos“ filiale (Herkaus Manto g. 22) lankytojams duris atvers vienos žymiausių Lietuvos juvelyrių Marytės Dominaitės-Gurevičienės paroda „reVizija“. Parodos atidaryme dalyvaus autorė.

Dažnai kūrybos originalumą ir įdomumą lemia tai, kiek menininkas yra sąžiningas ir atviras su savimi. Ar kuria siekdamas parduoti, ar klausydamas savo širdies balso. Lietuvių juvelyriškoje gerai žinoma dailininkė M.Gurevičienė – savita kūrėja. Jos darbų grožis ir originalumas traukia, o kūrybos precizika leidžia pajusti autorės kantrybę bei  atsidavimą kūrybai.

Perkračiusi kūrybinį bagažą, parodoje „reVizija“ autorė pristatys svarbiausius savo gyvenimo kūrinius. Tokius, kurie buvo tarsi kertiniai akmenys jai pačiai. Kuriuos pastebėjo ekspertai, kuratoriai, vertinimo komisijų nariai ir žiūrovai. Tokius, kuriais autorė didžiavosi ir tebesididžiuoja, ir kurie kiekvienas savaip pasuko M.Gurevičienės kūrybos vagą kita kryptimi, atskleisdami vis naują viziją.

Joje žiūrovai išvys gintaro ir sidabro papuošalus, objektus iš stiklo bei sidabro, autorės kurtus emalio ir pastelės darbus. Kiekvienas kūrinys – unikalus, pareikalavęs daug autorės  kruopštumo ir kantrybės. Pavyzdžiui, vienas iš eksponuojamų kaklo papuošalų turi net 958 mazgelius. Be to, dailininkė visada išsiskyrė ypatingu erdvės pojūčiu ir polinkiu į instaliaciją. Jos kūriniams tiesiog būtina erdvė, jie konceptualūs ir originaliai pateikti. Drauge jie ir labai artimi – įkvėpti gamtos, dažnai inkrustuoti gyvūnijos ir augmenijos motyvais.

Be kūrybinės veiklos, M.Gurevičienė yra nuolatinė emalio bienalių ir madų šou dalyvė, menininkų simpoziumų organizatorė, tarptautinių juvelyrikos konkursų žiuri narė, edukacinių emalio meno užsiėmimų vadovė. Baigusi Talino dailės akademiją, autorė puoselėja ir pristato aukšto meninio lygio juvelyriką.

M.Gurevičienės parodą Klaipėdoje bus galima apžiūrėti iki balandžio 17 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių