Quantcast

Jūros šventė neabejinga kokybiškai muzikai

  • Teksto dydis:

Daugiau nei šimtą renginių pristatanti Jūros šventė pristato išskirtinius muzikinius projektus ir geriausius užsienio bei Lietuvos atlikėjus. Liepos 29-31 dienomis, Teatro aikštėje ir Kruizinių laivų terminale kvies įspūdingi, specialiai Jūros šventei gimę projektai, o šokių aikštele ir vėl virsianti Atgimimo aikštė burs liaudiškai vakaronei ir šokių ritmams.

Rivjeriška dvasia Teatro aikštėje

Prieš metus pristatyta nauja Teatro aikštės idėja, tapo ryškiausia ir skaniausia Jūros šventės naujiena. Skleisdama tikrą rivjerišką dvasią, Jūros šventės dienomis Teatro aikštė kvies jaukaus poilsio, o vakare transformuosis į svajingą erdvę, su šokančiais fontanais, elegantiška atmosfera, turtinga ir išskirtine muzikine programa – specialiais ATOSTOGOS RIVJEROJE tema parengtais muzikiniais projektais.

Paryžius Jūros šventės metu keliasi į Teatro aikštę. Specialiai Jūros šventei parengtas klaipėdietiškas Rasos Serros ir gyvo garso grupės koncertas „Sous le ciel de Paris“ („Po Paryžiaus dangumi“), skirtas kiekvienam įsimylėjusiam Paryžių. Saksofono, akordeono garsai, užburiantis vokalistės Rasos Serros balsas ir pašnekesiai, Jūros šventės svečių lauks liepos 29-ąją, 22.30 val. Penktadienio vakaro muzikinę programą, 21 val. pradės grupė iš Estijos „Silja“.

Šeštadienį, į Teatro aikštę kviečia įspūdingas, iškiliausių kompozitorių muziką iš lietuvių kino aukso fondo pristatantis projektas - „Muzika kaip kinas“. Projektas - dedikacija lietuvių poetiniam kinui, jo muzikalumui ir talentingiems kompozitoriams. Projekto sumanytojai – režisierius, profesorius Audrius Stonys, ir dirigentas Ričardas Šumila. Jūros šventėje skambės daugiau nei 20-ies kūrinių ištraukos bei muzikos aranžuotės iš lietuvių klasikos filmų. Koncerte dalyvauja - dirigentas Ričardas Šumila, Jaunimo kamerinis orkestras, ritmo grupė, solistai, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro choras. Koncertas – liepos 30 d., šeštadienį, 21.30 val.

Šeštadienio muzikinę programą Teatro aikštėje pradės prancūziškas duetas „Bobby&Sue“. Koncerto pradžia - 20 val.

Koncertai – Kruizinių laivų terminale

Koncertinis-pramoginis šventės veiksmas koncentruosis dvejose pagrindinėse scenose – Kruizinių laivų terminale ir Atgimimo aikštėje.

Penktadienio muzikinę programą 19 val., Kruizinių laivų terminale pradės, Jūros šventės atidarymą skelbiantis - Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestro koncertas. Vėliau, specialus muzikinis projektas - „Vivaldi in Rock“ su Klaipėdos kamerinis orkestrui, Jeronimu Miliumi, Tomo Varnagirio instrumentine grupe. 21.30 val. Edgaro Lubio pasirodymas, kuris apšildys didžiąją vakaro žvaigždę, Eurovizijos laimėtoją - Måns Zelmerlöw. 0.30 val. į Jūros šventės dūzges kvies Leonas Somovas ir „Highly Sedated“ projektas.

Šeštadienį, Kruizinių laivų terminale - Jūros šventės mecenato „Švyturys-Utenos alus“ koncerto dovanos. Koncertą pradės „Švyturio“ „Klaipėdos ateities“ stipendijos laureato Arūno Eimulio pristatymas, po jo grupių – „SKAMP“, geriausios „M.A.M.A 2015“ metų hiphopo grupės „Lilas ir Innomine“ pasirodymas. Koncertą, lydimą fejerverkų, tęs „M.A.M.A 2015“ metų atlikėjo Vaidoto Baumilos koncertas. Vakarą vainikuos „Tuborg“ dūzgės su Averjano Dj & Diamond Soul Factory.

Atgimimo aikštėje – folkloras

Atgimimo aikštė ir vėl virs siautulinga šokių aikštele. Penktadienį startuosime su LRT pučiamųjų orkestrų konkurso „Vario audra“ nugalėtojų „Pajiešmenių Brass“ orkestro koncertu, po jo – gausus šokėjų desantas. Vakarą pabaigs DJ Kristijonas muzikinė programa.

Turtingiausią renginiais Jūros šventės dieną, šeštadienį, Atgimimo aikštėje nuo 12 val. kvies tarptautinis vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų hiphopo ir breiko šokių turnyras „Jūros šventės“ taurei laimėti. Vakare, nuo 19 val., Jūros šventę pasveikins svečiai iš Gruzijos, o nuo 20 val. lauks linksma „Liaudiška vakaronė“, kurioje - šokių klubai, folkloriniai ansambliai, liaudiškos muzikos kapelos. Vakarą su trenksmu pabaigs Jūros šventės dūzgės su Vladu Straupu ir programa „Laikui nepavaldi muzika“. Liepos 31-ąją, sekmadienį, Atgimimo aikštėje vyks senjorų ir jaunimo šokių kolektyvų pasirodymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

julė

julė portretas
pamirškite kultūrą šitame mieste, kol neišsivėdės laužikienės-braukylienės-giedraitytės konsorciumo smarvė, čia nieko gero nebus. Provincialai klaipėdą nuvarė iki kaimo lygio

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Kai tik kokia alternatyva vadinamajam Klaipėdos džiazui taip ir nėr jai vietos mieste reik į Smiltynę nukišti. Vienintelis įdomus renginys ir tas už marių...

dk

dk portretas
Man programa atrodo labai patraukli. Kad taip ir butu... kaip Paryziuje! Labai tikiuosi...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių