Quantcast

„Jauno teatro dienos“: kasmet nauji tikslai

„Jauno teatro dienų“ festivaliui galutinai įpusėjus, aktorių komandos gavo ne tik naujas inspiracijas, tačiau ir naujus režisierius, scenografus bei dramaturgus. Nuo trečiadienio ryto, visiems kūrėjams darbai prasidėjo iš naujo.

Klaipėdos jaunimo teatro aktorius Donatas Želvys festivalyje dalyvauja kasmet. Išimtis buvo tik praėję metai. Paklausus, ar galėtų palyginti praėjusių metų renginius su šiemet vykstančiu, aktorius neskubėjo dėstyti įžvalgų.

„Lyginti festivalius, manau, ne mano darbas. Kasmet nauji žmonės, nauji režisieriai, nauji tikslai, kitos erdvės... Tame ir yra visas smagumas. Įdomu, kai viskas keičiasi“, – kalbėjo D. Želvys.

Kaip labiausiai džiuginančius dalykus šiemet vykstančiame festivalyje aktorius įvardijo atvykusių dramaturgų darbą ir susirinkusiųjų nuoširdumą.

„Labai džiugu, jog šiemet turime dramaturgus. Jie labai stipriai galvoja apie siužetą, jo prasmę, patį darbą. Man labai patinka, jog turime mažai laiko kūrybinių dirbtuvių metu. Todėl kaip ir nėra galimybės pernelyg giliai „kapstytis“ gautoje informacijoje. Tačiau iš kitos pusės, laiko yra pakankamai, jog galėtum „iškapstyti“ tiek, kiek reikia. Be abejo, ir žinių bagažas turi būti šioks toks. Smagu sutikti ir dirbti su tiek daug jaunų ir naujų žmonių, kurie turi tiek daug įvairių argumentų visoms temoms. Nepaisant to, jog komandose visi esame labai įvairūs ir skirtingi, kartu dirbdami festivalio metu jaučiame didelį ryšį vieni su kitais. Labai šilti ir jautrūs, atviri bei nuoširdūs žmonės susirinko“, – pastebėjimais dalijosi D. Želvys.

Jau šį vakarą, 18 val., žiūrovai kviečiami nemokamai pamatyti antruosius kūrėjų pasirodymus. Kūrybinių teatro dirbtuvių darbų peržiūra vyks „Švyturio“ arenoje. Po jų susirinkusieji kviečiami neskubėti išeiti ir prisijungti prie bendros diskusijos-aptarimo, kurį moderuos teatrologė, Vytauto Didžiojo Universiteto Teatrologijos katedros doktorantė, bei dėstytoja Kristina Steiblytė.


Šiame straipsnyje: JTD 2018

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių