Quantcast

Jauniesiems muzikos atlikėjams – atviros meistriškumo pamokos

  • Teksto dydis:

Kitą savaitę Klaipėdoje vyks Klaipėdos universiteto Tęstinių studijų instituto rengiamas tęstinio projekto ,,Pianistų rengimo tarptautiniams konkursams papildomas aspektas: atviros meistriškumo paskaitos ir pamokos“ 17-asis seminaras.

Šiemet jis skirtas Klaipėdai – Lietuvos kultūros sostinei. Projektui vadovauja klaipėdietė muzikė – Klaipėdos universiteto docentė Inga Maknavičienė, į žymių muzikos profesionalų ir pedagogų meistriškumo pamokas, interpretacijos seminarus jau 17 metų suburianti gausų dalyvių būrį – jaunuosius uostamiesčio muzikantus, jų mokytojus bei iš visos Lietuvos atvykstančius muzikos pedagogus ir gabiausius jų mokinius.

Lapkričio 20–24 dienomis vyksiančiame renginyje svečiuosis ir užsiėmimus su jaunaisiais pianistais, vokalistais, smuikininkais bei violončelininkais ves tarptautinių konkursų laureatai, diplomantai, profesoriai iš JAV, Norvegijos, Rusijos, Vokietijos ir Lietuvos. Vokalo meistriškumo paslaptimis dalysis viešnia iš Oslo dr. Barbro Marklund. Į fortepijono interpretacijos seminarus pakvies profesoriai Ivanas Michailovas ir Michailas Vorotnojus iš Sankt Peterburgo, Viktoras Riabčikovas iš Maskvos, Vladimiras Slobodianas iš Kaliningrado, Tamara Poddubnaja iš Long Ailendo, taip pat vilnietis pianistas Jurgis Karnavičius. Savo patirtimi su jaunaisiais smuikininkais pasidalys svečias iš Vokietijos – prof. Vadimas Voyleris, o muzikavimo violončele įgūdžius padės tobulinti violončelininkas Dmitrijus Michailovas iš Sankt Peterburgo.

Tituluoti atlikėjai ir plačiai žinomi muzikos pedagogai atviras meistriškumo pamokas surengs S.Šimkaus konservatorijoje, E.Balsio menų gimnazijoje, J.Karoso ir J.Kačinsko muzikos mokyklose, Klaipėdos muzikiniame teatre.

Pirmąją renginio dieną – lapkričio 20-ąją 18 val. P.Domšaičio galerijoje vyks nemokamas koncertas, kuriame muzikuos seminaro svečiai – pianistai M.Vorotnojus, T.Poddubnaja ir V.Riabčikovas.

O didysis projekto koncertas „Neužšąlantys“ nuskambės kaip baigiamasis šiemečio renginio akcentas lapkričio 24 d. 16 val. S.Šimkaus konservatorijos salėje. Jame muzikuos geriausiai per individualias meistriškumo pamokas ir interpretacijos seminarus pasirodę jaunieji atlikėjai. Įėjimas į jį, kaip ir į kitus seminaro renginius, – laisvas.


Šiame straipsnyje: pianistaiMeistriškumo pamokos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių