Quantcast

Išskirtinę dieną – aplodismentai teatro žmonėms

Klaipėdos dramos teatre muzikaliai ir šmaikščiai paminėta Tarptautinės teatro diena. Šia proga žinomi klaipėdiečiai išreiškė simpatijas savo mylimiems aktoriams už viso gyvenimo ar pastarojo meto vaidmenis. Dviems jų atiteko įmonės „Bega“ įsteigtas „Mūzos“ apdovanojimas ir solidi piniginė premija.

Prisiminė visus

Kovo 27-ąją, tikrąją Tarptautinę teatro dieną, į Klaipėdos dramos teatrą atėjo ne tik dauguma jo darbuotojų, bet ir ištikimiausi gerbėjai, bičiuliai, rėmėjai.

Nors renginys truko apie valandą ir apsiėjo be ilgų sveikinimo kalbų, nuoširdžių žodžių tą vakarą nuskambėjo daugiau nei bet kada.

Aktoriai Arnoldas Eisimantas ir Liudas Vyšniauskas kartu su kreivos muzikos orkestru renginį pradėjo sveikinimais teatro senbuviams ir mokytojams – kiekvienas jų sulaukė rožės žiedo.

Vakaro metu padėkos skriejo ir nematomiems teatro žmonėms – technikams, įgarsintojams, apšvietėjams, grimeriams, aprengėjams, dubleriams, administracijos darbuotojams, valytojams. 

Klaipėdos dramos teatro direktorius Tomas Juočys dėkojo visiems, kuriantiems ir kitaip prisidedantiems prie teatro gyvenimo.

„Esu labai laimingas žmogus, nes dirbu Klaipėdos teatre. Nežinau ar kiti turi tokią sėkmės istoriją, bet pas mus neįdomių, negerų žmonių nėra. Čia dirba tik puikūs žmonės“, – kalbėjo direktorius. 

„Leidžia matyti širdimi“

Pagal 2015-aisiais pasirašytą bei praėjusių metų pabaigoje atnaujintą mecenavimo sutartį, įmonė „Bega“ yra įsipareigojusi teikti ilgalaikę finansinę paramą Klaipėdos dramos teatrui.

Be to, jūrų krovinių kompanija jos valdybos pirmininko Aloyzo Kuzmarskio iniciatyva įsteigė ketvirtus metus skaičiuojančias nominacijas „Mūza“.

Nusipelniusius du kūrėjus atrenka teatralų komisija, vadovaujama T. Juočio. Kiekvienam laimėtojui įteikiama tūkstančio eurų premija bei skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo mažosios plastikos darbas „Mūza“.

Kasmet jūrų krovinių kompanija pagerbia vieną aktorių už ilgamečius nuopelnus teatro menui bei jauną aktorių, spėjusį pasižymėti įspūdingais vaidmenimis.

Šįsyk „Mūzos“ laureatais tapo ilgametis Klaipėdos dramos teatro aktorius Igoris Reklaitis ir jaunosios kartos šio teatro kūrėjas Linas Lukošius.

Šventės metu į sceną žengė įmonės generalinis direktorius Laimonas Rimkus. 

„Gerbiamas A.Kuzmarskis, deja, negalėjo atvykti, bet jis visa širdimi yra čia ir išgyvenu pačius geriausius jausmus. Daug kalbėta apie akis, žvilgsnį, todėl kilo mintis padėkoti jums už tai, kad leidžiate mums matyti širdimi“, – į teatro aktorius kreipėsi L.Rimkus.

Klaipėdos dramos teatro direktorius T.Juočys dėkojo A.Kuzmarskiui ir kompanijai „Bega“ už ilgalaikę sutartį ir įsteigtą prizą aktoriams. 

Netikėtas ir malonus įvertinimas

I.Reklaitis Klaipėdos dramos teatre dirba nuo 1980-ųjų, čia yra sukūręs per dvi dešimtis įsimintinų vaidmenų. Pastaraisiais metais I.Reklaitis išsiskyrė Benito Musolinio vaidmeniu Gintaro Grajausko pjesėje „Kas prieš mus“. Atsiimdamas apdovanojimą jis pacitavo ištrauką būtent iš šio spektaklio.

„Mūzomis“ šiemet taip pat apdovanotas aktorius L.Lukošius Klaipėdos dramos teatre debiutavo 2010-aisiais Antano Gustaičio vaidmeniu G.Grajausko pjesėje „Mergaitė, kurios bijojo Dievas“.

Pasinaudodamas netikėta proga jis tarė nuoširdų ačiū savo kolegoms, be kurių, kaip pats sakė, būtų niekas.  

Šį apdovanojimo laimėtojais jau yra tapę aktoriai Regina Šaltenytė, Renata Idzelytė, Vaidas Jočys, režisierius, ilgametis teatro meno vadovas Povilas Gaidys.

Pernai įmonės „Bega“ įkūrėjas bei valdybos pirmininkas A.Kuzmarskis įteikė skulptūrėlę bei piniginę dovaną jau pusę amžiaus šiame teatre vaidinančiai Nijolei Sabulytei ir jaunam, bet daugelio klaipėdiečių pamėgtam aktoriui Jonui Baranauskui.

Dovanos už akis ir simpatijas

Klaipėdoje jau tapo tradicija – miesto įmonių vadovai bei visuomenės elito atstovai patys sveikina ir apdovanoja pasirinktus aktorius.

Šįkart Jūrininkų ligoninės direktorius Jonas Sąlyga su žmona Jolanta įvertino jaunosios kartos atstovą ir atsidavusį klaipėdietį Mikalojų Urboną.

„Mes ieškojome ir suradome tikrą klaipėdietį – Klaipėdoje baigęs mokyklą, universitetą ir vaidina Klaipėdos dramos teatre. Dėl to nuoširdžiai sveikiname“, – akcentavo J.Sąlyga.

Klaipėdiečiai Birutė ir Kazys Vaišvilos pasveikino ilgametę teatro aktorę N.Sabulytę.

Irena ir Valentinas Greičiūnai asmenine dovana už talentingai kuriamus vaidmenis padėkojo J.Baranauskui.

„Akys – didžiausia dovana, per kurią gali perteikti žiūrovui, ką nori“, – režisierių Eimuntą Nekrošių citavo I.Greičiūnienė. Būtent už vaidinančias akis ir talentą simpatijų prizą pora įteikė J.Baranauskui.

V.Greičiūnas pasidžiaugė, kad Klaipėdos dramos teatras sugeba pritraukti kūrėjus ir iš kitų miestų.

Šiais metais prisijungė prie dovanotųjų sąrašo ir įmonės „Limarko“ direktorius Vytautas Lygnugaris su žmona Sonata. Savo prizą – paslaptingą dėžutę jie skyrė mėgiamam aktoriui D.Meškauskui.

Tikimasi, kad iniciatyva kovo 27-ąją apdovanoti aktorius plėsis ir kitais metais kur kas daugiau scenos meistrų pajaus išskirtinį miesto bendruomenės atstovų dėmesį bei dėkingumą.

Šventinę renginio dalį užbaigė J.Baranausko ir D.Meškausko duetas.

Vakaras tęsėsi prie vaišių stalo, kur menininkai ir jų talento gerbėjai turėjo progą pabendrauti artimiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas.

Jonas. portretas
Ar tas vargšelis turi padorų švarką? Mieslt slampinėja kaip iš Humanos išlindęs ir į šventę toks pat eina. Gal susimeskim ant rūbelių.

Puiku

Puiku portretas
Šaunuoliai, mūsų mylimieji Aktoriai. Puiku, kad sveikina juo turtingi rėmėjai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių