Quantcast

Į delfinariumą grįžęs šokėjas A. Liškauskas: esu jiems daugiau nei žuvis

  • Teksto dydis:

Prieš metus šokio projektą „Delfinai ir žvaigždės“ laimėjęs Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokėjas ir choreografas Aurelijus Liškauskas nepamiršo savo neįprastų šokio partnerių. Kalėdiniu laikotarpiu jis dalyvavo nuotaikingame šventiniame renginyje Lietuvos jūrų muziejuje „Kalėdos aukštyn kojomis“, kur vėl skriejo vandeniu kartu su delfinais.

"Delfinų pamiršti neįmanoma", – juokėsi iškart po pasirodymo kalbintas šokėjas, – bet reikėjo susipažinti iš naujo, prisijaukinti, paglostyti. Svarbiausia akių kontaktas – jei žiūri ir nepraplaukia pro šalį, jau reiškia, kad esu jiems kažkas daugiau nei žuvis“, – apie grįžimą į delfinariumą pasakojo A. Liškauskas.

Jo ir muzikinio teatro režisierės Rūtos Bunikytės kurtame šou atgijo klasika tapę Adamsų šeimynėlės personažai, kurie kalėdiniu laikotarpiu išsikėlė uždavinį – parengti pasirodymą Kalėdų seneliui. Teatralizuotame renginyje šimtai mažų ir didelių delfinariumo lankytojų stebėjo tarpusavyje išradingumu konkuruojančios komiškos šeimos narius ir kartu su jais besilinksminančių delfinų triukus.

Paklaustas apie delfinų talentą A. Liškauskas tikino, kad šių gyvūnų judesio elegancija savaime yra šokis, „nebereikia aplink juos labai daug šokti. Nors su mumis šokęs Mantvydas Žilinskas pasirodymui su jūrų liūtu parengė neįtikėtiną breiko numerį“.

Šokėjas pastebėjo, kad net jei žiūrovams ne visada lengva atskirti individualius delfinus, jie visi labai skirtingi, „pavyzdžiui, jauti, kad tavęs pastūmėti ar išmesti atplaukė silpnesnis arba stipresnis nei norėtum delfinas – tenka akimirksniu keisti pasirodymo elementus. Kitas dalykas – jei šiek tiek nepavyko atlikti numerio – susigrąžini delfinus ir jį pakartoji, teatre antrąkart tos pačios scenos nepakartosi“, – apie darbo su delfinais ypatumus pasakojo A. Liškauskas.

Kiek atsipūtęs po renginių pilno šventinio laikotarpio šokėjas grįš į muzikinio teatro repeticijų sales, kur susitikimui su publika bus ruošiami didelio populiarumo sulaukę jo statyti šokio spektakliai „Altorių šešėly“ ir „Divizija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių