Quantcast

G. Kuprevičiaus opera „Prūsai“ prikeliama naujam gyvenimui

  • Teksto dydis:

Prieš daugiau kaip 20 metų parašyta opera prikeliama naujam gyvenimui – savaitgalį Klaipėdos muzikinis teatras kviečia į Giedriaus Kuprevičiaus operą „Prūsai“, kurią skiria atkurtos Lietuvos šimtmečiui.

Operą „Prūsai“ Giedrius Kuprevičius parašė 1996 m. Po metų ji buvo pastatyta Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre. Tai – pirmoji lietuviška opera istorine tematika po nepriklausomybės atkūrimo. „Prūsai“ pasakoja apie tragišką šios tautos likimą, o pagrindinis veikėjas Herkus Mantas atkakliai kovoja už laisvę.

Pasak režisieriaus Gedimino Šeduikio, opera bus ne tik apie prūsus ar vokiečius, baltų religiją ir krikščionybę. Naujame pastatyme bus akcentuojamas skirtingų kultūrų, pasaulėžiūrų ir skirtingų filosofijų susidūrimas. Tam pasirinkta simbolinė kalba.

Pagrindinio herojaus – Herkaus Manto partiją atliks baritonai – Mindaugas Rojus ir Steponas Zonys. Pastarajam tai – pirmas pagrindinis dramatiškas vaidmuo operoje.

Pasak dirigento Tomo Ambrozaičio, nemažai solistų, pasirodžiusių senajame pastatyme, dainuos ir naujajame. Pavyzdžiui Kolčio vaidmenį atliks tas pats Kęstuts Navulis. Tik dabar jis – brandesnis ir gilesnis.

Savaitgalį opera „Prūsai“ bus rodoma Klaipėdos Žvejų rūmuose, kovą – Girstučio kultūros ir sporto centre Kaune.

Daugiau apie tai – Marijos Gabrienės ir Loretos Mačiulienės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

trągiškiems likimams tragiška šviesa

trągiškiems likimams tragiška šviesa portretas
Apšvietimas šio spektaklio - tragedija. Kaip visi Žvejų renginiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių