Quantcast

Filme „Myliu Klaipėdą“ – pažintis su uostamiesčiu

  • Teksto dydis:

Jubiliejinę 80-dešimtąją Jūros šventę Klaipėda pasitinka ne tik kviesdama į svečius žmones iš įvairiausių Lietuvos kampelių, bet ir pristatydama unikalų „kūdikį“ – filmą „Myliu Klaipėdą“.

Jubiliejinę 80-dešimtąją Jūros šventę Klaipėda pasitinka ne tik kviesdama į svečius žmones iš įvairiausių Lietuvos kampelių, bet ir pristatydama unikalų „kūdikį“ – filmą „Myliu Klaipėdą“.

Dvejus metus nacionalinio transliuotojo rodyto projekto „Lietuva – jūrinė valstybė“ kūrėjai šiais metais nutarė pažiūrėti į projektą kitu kampu – pristatyti Lietuvai vienos valandos trukmės pažintinį pramoginį filmą apie Lietuvos uostamiestį „Myliu Klaipėdą“.

Filmas atspindi Klaipėdos miesto dvasią: jo socialinį, kultūrinį, pramoginį gyvenimą, infrastruktūrą, verslą, ekonomiką ir kitas aktualias sritis.

Pagrindiniai filmo veikėjai, du jauni klaipėdiečiai, Arnoldas ir Simona, savo akimis ir lūpomis kiekvieną žiūrovą palydės į gražiausias miesto vietas, pakvies pramogauti ir dalyvauti naktiniame gyvenime, apsilankys svarbiausiose Klaipėdos įstaigose, kur nuoširdžiai bendraus su jų atstovais.

Juostos kūrėjai išduoti mažytę paslaptį – tokios Klaipėdos žiūrovai dar niekada nebus matę. Tik šiame filme norintieji pamatys neįprastai „džiazuojantį“ Klaipėdos miesto merą Vytautą Grubliauską, apsilankys Klaipėdoje vykstančiuose unikaliuose festivaliuose, išvys atgimusį uostamiesčio simbolį „Meridianą“, susipažins su išskirtiniais sveikiausio miesto Lietuvoje įgyvendintais projektais bei gydymo įstaigomis bei stebės neįprastas krepšinio rungtynes.

Žiūrovai, kurie mėgsta keliauti, turės puikią progą naujausiais laivais nuplaukti ne tik į Nidą, bet ir į Švediją bei Vokietiją. Juostos kūrėjai sėdintiesiems prie televizijos ekranų pažada ne tik praverti Klaipėdos uosto piniginę, bet ir pristatyti ypatingą filmo viešnią – Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Filmas „Myliu Klaipėdą“ atskleis šiuolaikinį požiūrį į istorinį miestą, pritraukiantį vis daugiau lankytojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

Visi norintieji atrasti kiek kitokią Klaipėdą ar susipažinti su miestu artimiau, sukurtą filmą galės pamatyti jau šį sekmadienį, liepos 27-ąją, 19 val. 30 min., per Lietuvos televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vai Vai

Vai Vai portretas
Vat kai dujavezi pastatis vos ne i mesto centra... vat kaip mylimas miesta sugrozes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių