Quantcast

Festivalį pristatantis spektaklis „Divizija“ – su šokiruojančiomis scenomis

Klaipėdos muzikinio teatro jau 18-tą kartą rengiamas vasaros festivalis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ šiemet skiriamas „Meilės ir muzikos alchemijos“ temai.

Festivalį pradėjo premjera – suaugusiems skirtas šokio spektaklis „Divizija“, pasakojantis apie sovietmečiu Klaipėdoje veikusį nelegalų viešnamių tinklą ir kitus to meto klaipėdiečių skaudulius.

Šokio spektaklis „Divizija“ pastatytas pagal to paties pavadinimo Arūno Daugėlos romaną. Tai tikrais įvykiais paremtas, apie „16-tosios divizijos“ prostitučių tinklą pasakojantis kūrinys. Pasak spektaklio kūrėjų, kai kurios scenos gali pasirodyti šokiruojančios, todėl spektaklis paženklintas N-14 ženklu. Tačiau jame yra ir daugiau 7–8 dešimtmečio uostamiesčiui būdingų temų. Spektaklį jie vadina trileriu apie sovietmečio visuomenės dalį, kuri laviravo tarp turtingo gyvenimo ir nusikaltimo, apie baimės visuomenę ir bandymus iš jos ištrūkti.

„Spektaklis yra apie žmones, kurie galbūt atsidūrė ne tuo laiku ir ne toje vietoje. Apie žmones, kurie norėjo kažko daugiau nei kvadratinės degtukų dėžutės, kurie kėlė trispalves, kurie, patekę ne į tą sporto klubą, tapo žudikais. Tai nėra istorija apie šitos darbo specifikos atstoves, o apie tai, kas to meto klaipėdiečiui buvo skauda“, – aiškina spektaklio choreografas Aurelijus Liškauskas.

Socialinio jautrumo tema šiemet, teigiama, vienys visus festivalio renginius.

„Vartotojiško judesio pilnam pasauliui šiais metais siūloma pasinerti į „Meilės ir muzikos alchemiją“. Šiuo festivaliu norime akcentuoti socialinio jautrumo svarbą, todėl repertuaras yra išties įvairus, įvairiais potemiais liečiantis ir analizuojantis socialinio jautrumo svarbumą“, – tikina Klaipėdos muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys.

Festivaliui parengta 10 programų – tai Liepojos dramos teatro judesio spektaklis, nukelsiantis į kuršių kovų dėl laisvės metus ir pasakosiantis neįmanomos kuršių vado ir vokiečių riterių vado dukters meilės istoriją, nemarioji „Romeo ir Džiuljeta“, kuri bus rodoma Klaipėdos piliavietėje. Didžiajame festivalio koncerte „Meilės ir muzikos alchemija“ pasirodys gausus būrys žinomų operos ir muzikinio teatro solistų iš Lenkijos, Čekijos, Rumunijos bei Ukrainos.

Festivalio renginiai tradiciškai vyks ne tik Klaipėdoje, bet ir Nidoje, Palangoje, Kretingoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių