Quantcast

Eksperimentinės fotografijos viražas

  • Teksto dydis:

Šiandien 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose atidaroma dr. Remigijaus Venckaus eksperimentinės fotografijos paroda „Amnezija. Kitos kartotinės vietos“. Autorine technika sukurtose fotografijose kvestionuojama atmintis ir jai svarbus vietos fenomenas.

Menininko kūryba – tai išradingas klausimas apie atminties vietas, kurios natūraliai užmirštamos ir nebeišsaugomos atmintyje. Parodoje pristatomai kūrinių kolekcijai turėjo įtakos autoriaus peržiūrėtas 15-os metų kūrybos fotografijų archyvas bei septynerius metus trukusios Jacqueso Derrida filosofijos studijos.

„Mano paroda skirta ne tik žiūrovams, nebijantiems dualybės, bet ir labiau tiems, kurie išvis nepasitiki atvaizdu kaip dokumentu“, – sakė autorius.

R.Venckus (g. 1981 m.) yra humanitarinių mokslų daktaras, menotyrininkas, rašantis apie videomeną, tapybą ir fotografiją. Jis taip pat yra medijų menininkas, dažniausiai kuriantis fotografiją ir videomeną, savo kūrybą pristatęs 22-ose autorinėse parodose Lietuvoje ir dviejose Lenkijoje. Yra daugiau nei 20-ies šalies ir per 30-ies tarptautinių parodų dalyvis.

Paroda veiks iki 2015 m. sausio 18 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių