Quantcast

Ekskursijos po S. Dali parodą: per Dantės pragarą į rojų

  • Teksto dydis:

Daugelio žiūrovų sąmonėje ir atmintyje pėdsaką palikusi jau pasibaigusi Šarūno Saukos paroda „Žmogus su Saukos veidu“ perteikė gyvenimo absurdo parodijos, chaoso ir pasaulio kaip pragaro vaizdinius.

Šiuo metu Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) eksponuojama žymiausio ir ekstravagantiškiausio siurrealisto Salvadoro Dali paroda pateikia kitokią – Dantės „Dieviškosios komedijos“ pragaro interpretaciją ir tęsia kelionę per skaistyklą į rojų.

S.Dali kūryba apima labai platų savirealizacijos spektrą. Pasaulinėje meno istorijoje savo vardą įamžinęs tapytojas kūrė ne tik aliejiniais dažais ant drobės – kūrybinį potencialą jis naudojo ir tokiose srityse kaip baldų dizainas, animacija, kinematografija, taikomoji dailė. Ne išimtis ir iliustracija. Šiuo metu Parodų rūmuose eksponuojamoje S.Dali parodoje „Dieviškoji komedija“ lankytojai turi progą susipažinti su pastarąja garsiojo ispanų siurrealisto kūrybos sritimi. Visas S.Dali sukurtas Dantės poemos iliustracijų ciklas – 100 ksilografijų – Lietuvoje eksponuojamas pirmą kartą. Taip pat parodoje galima pamatyti įžymiojo siurrealisto šilkografijos darbų bei kelias tapiserijas, sukurtas pagal garsiuosius S.Dali paveikslus.

KKKC Parodų rūmų komanda kviečia registruotis ir dalyvauti ekskursijose su gidu po šią parodą, atrasti kitokį S.Dali bei pamatyti atpažįstamų kūrinių reinkarnacijas tekstilės darbuose.

Ekskursijos po S.Dali parodą „Dieviškoji komedija“ organizuojamos gegužės 28 d. 12.30 val., birželio 1 d. 12 ir 14 val., būtina išankstinė registracija el. paštu: edukacija@kkkc.lt arba tel. 8 602 21 167.

Parodų lankymas ir ekskursijos mokamos: suaugusiesiems – 2,90 Eur, moksleiviams, studentams, senjorams ir neįgaliesiems pateikus tai patvirtinantį dokumentą, – 1,45 Eur.

S.Dali parodos eksponatai inspiruos ir šeštadienines kūrybines dirbtuves, skirtas suaugusiesiems, šeimoms bei jaunimui. Jų metu KKKC Parodų rūmai suteiks žinių apie kelias grafikos technikas. Pirmosiose dirbtuvėse „Ksilografija ir linoraižinys: dekompozicinė chromatinė spauda“ birželio 4 d. 11 val. bus galima susipažinti su ksilografija ir etapine chromatine iškiliaspaude spauda naudojant linoraižinį. Antrasis šeimų ir jaunimo šeštadienis birželio 11 d. 12 val. bus skirtas literatūros kūrinio iliustracijai.

Užsiėmimai mokami. Būtina išankstinė registracija el. paštu: edukacija@kkkc.lt arba tel. 8 602 21 167.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
Kam įdomu tas tavo seniena Dali? Lietuvius reikia rodyti, o ne iskasenas..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių