Quantcast

Biblioteka kviečia pasitikti vasarą su knyga

  • Teksto dydis:

„Vasara su knyga“ – tai kitą savaitę prasidėsiantys ir Klaipėdą pasieksiantys Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų organizuojami skaitymai ir kultūros renginiai, skirti Bibliotekų metams.

Birželio 1 d. nuo 9 val. Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių ir Klaipėdos viešosiose apskričių bibliotekose vyks renginys „Vasara su knyga: nuo saulėtekio iki saulėlydžio“, kurio metu bus skaitoma geriausia 2015 m. Lietuvos knyga jaunimui Rebekos Unos „Atjunk“. Kas 2,5 val. teletiltu skaitymai bus transliuojami vis iš kitos bibliotekos. Renginius tiesiogiai bus galima stebėti bibliotekose ir Bibliotekų metų YouTube paskyroje. Knygos „Atjunk“ skaitymų įrašas bus išsaugotas ir prieinamas visą renginių ciklo „Vasara su knyga“ laikotarpį ir panaudotas kuriant garsinę knygą, kuri bus įteikta Lietuvos aklųjų bibliotekos skaitytojams.

Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos Saulės laikrodžio kiemelyje teatralizuotas ir interaktyvus „Vasara su knyga“ atidarymo renginys prasidės 19 val. Tik Klaipėdoje vyksiančiame renginyje dalyvaus per visą Lietuvą skaitomos knygos „Atjunk“ autorė Rebeka Una (Jurga Šalaševičiūtė). Prie jos prisijungs Kauno dramos teatro aktorius Antanas Kurklietis, Klaipėdos jaunimo centro teatro „Aušra“ aktoriai, vadovaujami Gedimino Milinio, Kristijonas Lučinskas su muzikiniu projektu „Driezhas“. Vakarą ves aktorius, režisierius Sigutis Jačėnas.

Metų knygos jauniems skaitytojams autorė, rašytoja Rebeka Una įvertinta už fantastinės distopijos romaną „Atjunk“. Kaunietė anglų kalbos mokytoja tvirtino savo knygą rašiusi pirmiausia sau, todėl į ją sugulė daug realių, iš tiesų įvykusių dialogų. Pagrindinė „Atjunk“ veikėja Gryta gyvena netolimoje ateityje, kurioje pasaulis paniręs į virtualybę, o tiesioginis bendravimas laikomas prastesniu ar net ydingu. Tokioje žmogiškumui svetimoje sistemoje Gryta ieško tikro kontakto su kitu žmogumi… Knyga sulaukė pelnyto dėmesio.

Klaipėdoje vakaro dalyviai bus pakviesti į „Literatūrinį furšetą“ su šios knygos autore. Jo metu bus pristatytas rašytojos Rebekos Unos sudarytas literatūros meniu. Tai rekomendacijos, kokią literatūrą, kada ir prie kokio maisto turėtume skaityti. Bus sujungtos dvi skirtingos ir tarpusavyje, atrodo, nederančios formos – maistas ir knygos.

Visą vasarą apskričių bibliotekos organizuos ne tik skaitymus, bet ir knygų muges, savo leidybinės veiklos pristatymus, leidyklų dienas, edukacinius užsiėmimus, kūrybines dirbtuves ir kt. Prasidėję birželio 1-ąją, renginiai vyks iki rudens. Bibliotekų metus globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių