Quantcast

Atidaroma paroda – „Namai esi tu”

  • Teksto dydis:

Gruodžio 9 d. 17.30 val. „Klaipėdos galerijos“ filiale mados ir verslo centro „Herkaus“ galerijoje, H. Manto g. 22, Klaipėda, vyks Kristinos Ancutaitės ir Linos Dūdaitės parodos „Namai esi tu” atidarymas.

Per Kalėdas dauguma keliauja Namo. Iš didžiosios N, nes tai kelionė ne į paprastus namus, o vaikystės. Ten durų staktoje likusi pieštuko žymė, menanti ūgio matavimo procesiją, ten kur tokį didelį vis dar pasitinka platus tėvų glėbys.

Savo Namų duris prieš Kalėdas atvers dar viena slaptavietė, saugi vieta, menininkių – vaikiškų knygų iliustratorės L. Dūdaitės ir keramikės K. Ancutaitės paroda „Namai esi tu“. Tai dviejų menininkių projektas, apjungiantis kūrybiniame lauke skirtingas, tačiau dvasiškai giminingas asmenybes. Autorės ekspozicijoje vaizduoja kelionę į pasąmonę, vaizdinius, kurių nereikia suprasti, nes juos reikia pajausti ir turbūt prisiminti. Juk namai – vaikystės atsiminimai, svajonių sodai, pokalbis su savimi ir Dievu.

Parodai skirti darbai atlikti skirtingomis išraiškos priemonėmis – grafika, fotografija ir keramika. Tačiau juos jungia moteriškumo (autorių atveju – savęs) paieškos kūrybiniame procese ir bandymas rasti kaip moteriškumas atsiskleidžia per kūrybą.

Autorės pateikia iliustracijas iš savo vidinių namų, širdies gilumoje. Ir kartu vaizduoja jas supantį pasaulį: pušys žvelgiančios iš aukštybių, o paskiau nudelbiančios akis į žemę. Spygliai, vaizduojami fone, sukelia aštrumo, dygumo asociaciją, tačiau įvertinus kaip atskirus objektus, atrandama paralelė su grafiniais elementais. Spyglys = štrichas. Tai kaip statybinė medžiaga idėjos įgyvendinimui: gamtos ir meno sintezė pasiklojanti į formą per tekstūrą.

„Namai mūsų širdyse kaip ir kūryboje surinkti iš minčių nuotrupų, jausmų stebėjimo ir tikėjimo“, – savo parodą apibūdino autorės.

Paroda vyks iki sausio 26 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

monnez

monnez portretas
labas Gauti paskolą, kuri leis jums įveikti skurdą. El. paštas: sylviane.harry@hotmail.com Sveiki, mano vardas yra MONNEZ, sukčiavimo auka suklastotų skolintojų rankose. Aš neteko apie 45.000,00 LT nes man reikia didelį kapitalą 200,000.00 LT Aš beveik mirė, aš neturėjo kur eiti. mano verslas buvo sunaikinta, ir šiame procese aš praradau savo sūnų. Aš negalėjo pakęsti tokio nepasikartotų. 2016 kovo mėn sutikau draugą, kuris supažindino mane su gera motina, SYLVIANE HARRY, kad galiausiai padėjo man užtikrinti paskolą bendrovė. gera mama aš noriu pasinaudoti šia galimybe ir padėkoti jums, ir gali Dievas toliau laimina Jus. Aš taip pat norėčiau pasinaudoti šia galimybe patarti kolegos lietuviškai, kad yra daug sukčiai iš ten, todėl, jei jums reikia paskolą ir nori užsitikrinti paskolą greitai, uržegitruokite tik ponia Olivia Danieliaus elektroniniu paštu: (sylviane.harry@hotmail.com ). Jūs taip pat galite susisiekti su manimi per šį laišką: El. paštas: sylviane.harry@h
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių