Quantcast

„Žalgiris“ - „Uniks“: nesėkmė 65:75 (papildyta)

Antrajame Vieningosios krepšinio lygos (VKL) finalo ketverto pusfinalyje į kovą stojo Kauno „Žalgiris" ir Kazanės „Uniks“ - komanda, kurioje yra trys buvę žalgiriečiai. Kauno ekipa buvo priversta pripažinti svečių pranašumą 65:75 (17:20, 18:16, 9:19, 21:20).

Svečiai. Rungtynes sausakimšoje Kauno sporto halėje stebėjo olimpiniai čempionai Arvydas Sabonis, Heino Endenas, Sergejus Tarakanovas, geriausias Lietuvos krepšinio treneris Jonas Kazlauskas, Rusijos premjero pirmasis pavaduotojas Sergejus Ivanovas, FIBA-Europos sporto direktorius Kosta Ilijevas.

Ovacijos. Žiūrovai plojimais sutiko buvusius žalgiriečius, kurie šį vakarą žaidžia priešingoje barikadų pusėje - Saulių Štombergą, Marko Popovičių ir Valdemarą Chomičių bei jo asistentą, trečiąjį „Uniks“ lietuvį Mindaugą Lukošių.

Rungtynės. Pirmąjį ketvirtį sėkmingiau pradėjo „Žalgiris“, pirmavęs 7:2. Tačiau po to atkarpą kauniečiai pralaimėjo net 0:13 (7:15).

Taškų badą nutraukė trečią min, aikštėje pasirodęs naujokas Mario Delašas. Po to komanda atsigavo ir po dešimties žaidimo min. atsiliko tik 17:20.

Antrąjį ketvirtį keturiais iš eilės taškais pradėjo Mirza Begičius ir „Žalgiris“ susigrąžino minimalią persvarą - 21:20. Po to dar keletą minučių kelių taškų pranašumą turėjo „Uniks“, tačiau 16 min. Martynas Pocius tritaškiu išlygino rezultatą - 34:34. Minutės pertraukėlės jau buvo priverstas prašyti Valdemaras Chomičius.

Tris minutes taškų negalėjo pelnyti nė viena komanda. Dainius Šalenga vienu taikliu baudos metimu vėl sugrąžino persvarą - 35:34. Ir tik su sirena tikslą po ilgos pertraukos pasiekė „Uniks“ legionierius Krešimiras Lončaras.

Po didžiosios pertraukos žalgiriečių žaidimas puolime išsiderino, varžovai, tuo pasinaudoję, surengė keletą greitų atakų ir 27 min. atitrūko 53:40. R.Butautas dar kartą pabandė įvykius aikštėje pakeisti minutės pertraukėle. Iniciatyvos ėmėsi D.Šalenga ir žalgiriečiams buvo pavykę sumažinti skirtumą iki vienženklio skaičiaus, tačiau vėl nesėkmingai sužaista ketvirčio pabaiga ir po 30 žaidimo min. "Uniks" priekyje 55:44.

Paskutiniajame ketvirtyje kauniečiams pavyko sumažinti skirtumą iki septynių taškų, tačiau klaidos ir netaiklios atakos neleido galvoti apie pergalę. 37 min. "Uniks" vėl atstatė 13 taškų skirtumą - 66:53, o rungtynes laimėjo 75:65.

„Žalgiriui“ taškus pelnė: T.Klimavičius 17 (7 atk. kam.), D.Šalenga 15, M.Pocius ir M.Begičius po 10, M.Kalnietis 5, A.Čapinas 4, M.Brownas bei M.Delašas - po 2.

 

Buvę žalgiriečiai gana svariai prisidėjo prie „Uniks“ pergalės. Marko Popovičius pelnė 12 taškų, o Saulius Štombergas per 16 min. įmetė 7 taškus (2/4 dvitaškių, 1/2 tritaškių), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį. 

 

Komentarai

 

V.Chomičius: „Džiaugiuosi, kad laimėjome ir patekome į finalą. Savaitgalį žaidėme labai sunkias rungtynes prieš CSKA, kurias laimėjome. Galvojau, jog galime neįsibėgėti, nes žaidėjams gali pritrūkti jėgų. Pirmieji du kėliniai ir buvo lyg apšilimas, o vėliau mes žaidimo vadžias perėmėme į savo rankas. Sporto halė - mano salė, mano namai. Aš atvažiavau namo, todėl prieš šios dienos mačą jaudinausi.“

 

R.Butautas: „Varžovai žaidė gerai ir nusipelnė pergalės. Lygiai kovojome du ketvirčius, tačiau itin nesėkmingas mums buvo trečiasis kėlinys. Įklimpome į aktyvią „Unics“ gynybą, todėl sunkiai sekėsi pelnyti taškus. Nors mūsų snaiperiai turėjo nemažai gerų progų, bet pritrūko sėkmės. Pasitaikė ir kvailų klaidų tiek ginantis, tiek puolant.“

Saulius Štombergas:

 


Šiame straipsnyje: VKLVTBŽalgirisUniks

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių