Quantcast

„Žalgiris“ - „Chimki“: pergalė 78:72 (papildyta 21.15 val.)

VTB Vieningosios krepšinio lygos (VKL) finalo ketverto turnyro antrąją dieną pirmosios į aikštę kauno sporto halėje 18.30 val. išbėgo Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos srities „Chimki“ komandos, kovojančios dėl trečiosios vietos. Finale penktadienį 21 val. kausis Maskvos CSKA ir Kazanės „Uniks“.

Rezultatai. Pusfinalyje „Žalgiris“ 65:75 pripažino „Uniks“ pranašumą, o „Chimki“ 66:71 nusileido CSKA ekipai.

Lietuviški akcentai. „Chimki“ gretose žaidžia du lietuviai - Robertas Javtokas ir Paulius Jankūnas. Pastarasis kaip krepšininkas subrendo ir užaugo būtent „Žalgiryje“. VKL mače dėl trečiosios vietos P.Jankūnas pirmą kartą bus „Žalgirio“ varžovu.

Žiūrovai. Pirmąją finalo ketverto dieną Kauno sporto halė buvo sausakimša. Tačiau komandoms kovojant dėl trečiosios vietos halėje buvo nemažai laisvų vietų.

Starto penketai. „Žalgiris“: Kalnietis, Brownas, Šalenga, Delašas, Klimavičius.

„Chimki“: Lopezas, Langfordas, MacCarty, Jankūnas, Mozgovas.

Rungtynės. Dviejų Eurolygos komandų dvikovą sėkmingiau pradėjo „Žalgiris“, nuo pat pirmųjų minučių diktavęs savo sąlygas. Kauniečiai pirmavo 7:0, 17:7, o kėlinį laimėjo 24:12. Komandos treneriai, atsižvelgdami į tai, kad išvakarėse teko žaisti sunkias rungtynes su „Uniks“, šįkart drąsiai į aikštę leido ir jaunimą, kad suteiktų poilsio minučių lyderiams.

„Chimki“ lietuviai pirmajame ketvirtyje neblizgėjo.

Antrąjį ketvirtį žalgiriečiai pradėjo penkiais iš eilės A.Čapino taškais ir atitrūko 29:14. Jie nepasinaudojo galimybe dar labiau padidinti atotrūkį, tuo tarpu „Chimki“ atsigavo ir laimėjo atkarpą 7:0 (29:21). R.Butautas paprašė min. pertraukėlės. Tačiau ir po jos reikalai nesitaisė. 17 min. „Chimki“ priartėjo iki 31:28 ir R.Butautas dar kartą sustabdė subyrėjusį auklėtinių žaidimą minutės pertraukėle. 18 min. iš „Žalgirio“ persvaros beveik nieko neliko – 31:30. Kova prasidėjo iš naujo. D.Šalenga kartu su sirena pataikė tritaškį ir ilsėtis komandos išėjo aikštės šeimininkams pirmaujant 38:35. 

Rezultatyviausieji žaidėjai po dviejų kėlinių. "Žalgiris": M.Brownas 12, M.Kalnietis 7, M.Pocius 6, D.Šalenga ir A.Čapinas - po 6, M.Delašas 3.

"Chimki": V.Fridzonas 9, L.Lengfordas, F.Dmitrijevas ir R.Lopezas - po 5, T.Mozgovas 4, C.Cabezasas 3, P.Gubanovas ir K.McCarty - po 2. 9 min. žaidęs P.Jankūnas ir 5 min. žaidęs R.Javtokas taškų nepelnė.

Trečiasis ketvirtis, kaip ir išvakarėse su „Uniks“, prasidėjo tragiškai. „Chimki“ trijų minučių atkarpą laimėjo 9:0 ir atitrūko 44:38. Tačiau žalgiriečiai atsitiesė. Penkis taškus iš eilės pelnė D.Šalenga, šešis – M.Pocius ir 26 min. vėl priekyje 49:46. Prasidėjo kova taškas į tašką. Po trijų kėlinių pirmauja "Žalgiris" 54:53.

 

32 min. žalgiriečiai, kaudamiesi iš paskutiniųjų, surengė kažką panašaus į nedidelį spurtą – 59:53. Ovacijas halėje sukėlė du netaiklūs Javtoko baudų metimai. 38 min. aikštės šeimininkai dar dviem puikiai žaidusio M.Pociaus tritaškiais padidino skirtumą iki 72:63. 39 min. Martynas įsūdė dar vieną tritaškį ir, likus žaisti pusantros min., skirtumas jau dviženklis – 75:65. Likus 50 sek. svečiai sumažino skirtumą 5 taškais. Vis dėlto pasiaukojamai žaidę "Žalgirio" krepšininkai išsaugojo pranašumą ir iškovojo pergalę 78:72. Žiūrovai atsistoję skandavo savo mylimai komandai "ačiū, ačiū".

O R.Butautui pergalė prieš Europos čempionės Ispanijos rinktinės trenerį S.Scariolo turėjo būti maloni dvigubai.

 

Rezultatyviausieji žaidėjai. „Žalgiris“: M.Pocius 26 (4/7 dvitaškių, 5/5 tritaškių, 3/5 baudų, 2 rezult. perdavimai), M.Brownas 15 (2/6 dvitaškių, 3/5 tritaškių), D.Šalenga 12, M.Kalnietis 10, M.Delašas 8, A.Čapinas 7 (4 rezult.perdavimai).

„Chimki“: K.Lengfordas 20, V.Fridzonas 13, T.Mozgovas 11, R.Lopezas 10, C.Cabezasas ir F.Dmitrijevas – po 5, K.McCarty 4, P.Gubanovas ir R.Javtokas – po 2.

 

Statistika ("Žalgiris" ir "Lietuvos rytas"). Dvitaškiai - 13/34 (38 proc.) ir 22/42 (52), tritaškiai - 14/26 (54) ir 7/19 (37), baudos - 10/13 (77) ir 7/12 (58). Atkovota kamuolių 21 ir 39, perimta 4 ir 3.

 

 

 

Komentarai

 

R.Butautas: „Sakyčiau, žaidėme neblogai, jeigu kelias atkarpas išmestume, tai vaizdas būtų visai neblogas, gerai įsijungė žaidėjai nuo suolo. Buvo blogesnių atkarpų, bet gerai gynėmės, žaidėme komandinį krepšinį, nes padarėme mažai klaidų ir daug rezultatyvių perdavimų. Pralaimėjome kovą dėl kamuolio, bet tai suprantama, nes žaidėme su komanda, pranokusia mus ir atletiškumu, ir ūgiu. Mūsų aukštaūgiai nepelnė daug taškų, tačiau jų tiesioginiai priešininkai irgi nieko nepadarė, nors jie yra komandos smogiamoji jėga. Tai – Mozgovas, Javtokas, Jankūnas. Mūsų priekinės linijos žaidėjai susitvarkė su savo užduotimis. Tikrai gerai žaidė ir mūsų naujasis puolėjas M.Delašas.

Visos komandos vardu noriu padėkoti ir mūsų sirgaliams, padėjusiems iškovoti pergalę. Manau, Pieningosios lygos turnyre pasirodėme neblogai. Jauniems žaidėjams tai buvo labai gera patirties mokykla. Trys Rusijos komandos yra labai stiprios ir, realiai vertinant, visos yra stipresnės už mus, todėl turnyras buvo naudingas."

 

S.Scariolo: "Mes rungtynes pradėjome nepamiršę vakarykščio mačo, o "Žalgiris" buvo geriau nusiteikęs. Vėliau pagerinome komandinį žaidimą, bet "Žalgiris" laimėjo dėl labai gero tritaškių pataikymo. Tikiuosi, dar susitiksime Eurolygos ketvirtfinalyje."

 

 

 

 

 

 


Šiame straipsnyje: VKLVTBŽalgirisChimki

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių