Quantcast

SKM treneris deriniams naudoja planšetinį kompiuterį

Naujos informacinės technologijos nesustabdomai skverbiasi ne tik į mūsų kasdienybę, bet ir į krepšinio aikštelę. Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) treneris Arūnas Umbrasas veikiausiai yra pirmasis krepšinio treneris Lietuvoje, pasidavęs permainų vėjams ir tradicinę derinių lentą išmainęs į planšetinį kompiuterį.

Trenerio auklėtinių „SKM-96-2“ komanda nenustebo, kad penktadienio vakarą vykusių draugiškų rungtynių minutės pertraukėlės metu jų stratego A. Umbraso rankose atsidūrė ne tradicinė derinių lenta, o „e-STAR“ planšetinis kompiuteris, kurio ekrane treneris nubraižė derinio schemą. Priežastis to visai paprasta – „SKM-96-2” komandą ėmėsi globoti modernius planšetinius kompiuterius bei elektronines knygų skaitykles gaminanti įmonė „e-STAR“, priklausanti UAB „Mikrovisatos servisas“.

„Malonu, kad „SKM-96“ antroji komanda pagaliau rado rėmėją, kuriuo tapo „e-STAR“. Taipogi šis bendradarbiavimas atsilieps ir mūsų treniruotėms, galėsime naudotis naujausiomis programomis“,- jau ne vieną krepšiniui skirtą programą išbandęs treniruotėse po rungtynių kalbėjo A. Umbrasas.

Pasak SKM trenerio, naujų technologijų naudojimas treniruočių metu leis vizualiai pademonstruoti auklėtiniams, kaip atrodo derinys, taip pat efektingiau išnaudoti minutės pertraukėles rungtynių metu.

Šio bendradarbiavimo pradžia su SKM džiaugiasi ir UAB „Mikrovisatos servisas“ eksporto direktorius Kęstutis Černeckas. „e-STAR“ atstovo teigimu, pastaruoju metu planšetiniai kompiuteriai plačiai skverbiasi į visas mūsų gyvenimo sritis, todėl įmonė ėmė orientuotis ne tik į mokyklas, bet ir į kitas ugdymo įstaigas. Taip, K. Černecko tvirtinimu, UAB „Mikrovisatos servisas“ akiratyje atsidūrė ir Sostinės krepšinio mokykla.

„Šį planšetinį kompiuterį panaudoti sporte irgi leidžia galimybės. Lietuvoje dar kol kas nei vienas treneris nenaudoja planšetinio kompiuterio. Kiek man yra žinoma, tik Rusijos „CSKA“ krepšinio klubo fizinio parengimo treneris veda treniruotes su planšetiniu kompiuteriu“,- apie įrenginio galimybes bei novatorišką idėją panaudoti jį sporte pasakojo K. Černeckas.

Pasak „SKM-96-2”komandos rėmėjų atstovo, krepšinis yra visada šalia mūsų, mūsų širdyse, o vaikai ir yra ta grandis, kuri taps būsimais krepšininkais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių