Quantcast

R.Berankis pamatus kitam sezonui klos Amerikoje

Po ligos atsigaunantis Ričardas Berankis šiemet išmėgins jėgas dar dviejuose turnyruose Europoje, o po to su treneriu keliaus į JAV.

Dėl parazitinės infekcijos toksoplazmozės daugiau nei mėnesį nežaidęs R.Berankis, pasaulio reitinge užimantis 119-ąją vietą, pastarosiomis savaitėmis išmėgino savo jėgas dviejuose turnyruose Vokietijoje. Ir abiejuose suklupo jau pirmajame ir vienetų, ir dvejetų varžybų rate, rašo sportas.info.

“Abiejuose turnyruose Ričardas žaidė gerai ir buvo netoli pergalės. Bet svarbiausiais momentais jam pritrūko žaidybinės praktikos”, – paaiškino kartu su savo auklėtiniu kelioms dienoms į Lietuvą grįžęs R.Berankio treneris Remigijus Balžekas.

Teniso profesionalų asociacijos (ATP) “Challenger Tour” serijos turnyro Ekentalyje pirmajame mače 20-metis lietuvis 6:3, 3:6, 4:6 pralaimėjo savo bendraamžiui vokiečiui Janui Lennardui Struffui (384-oji vieta pasaulio reitinge).

“Sunku grįžti po tokios ilgos pertraukos. Trečiajame sete varžovas laimėjo vieną Ričardo padavimą, o išsikapstyti iš šios situacijos nepavyko”,  – po turnyro kalbėjo R.Balžekas.

Pergalė ranka pasiekiama buvo ir  kitame “Challenger Tour” serijos turnyre Achene. Ten R.Berankį pirmadienį 4:6, 6:3, 7:6 (7:5) įveikė puikiai pažįstamas lenkas 19-metis Jerzy Janowiczus (181).

Šie sportininkai tarpusavyje kovojo 2007 metų atvirojo JAV čempionato jaunių varžybų finale. Tada stipresnis buvo ir nugalėtojo taurę kėlė Lietuvos tenisininkas.

Po pertraukos – dvi labai panašios nesėkmes, kai laimimas pirmasis setas, pralaimimas antrasis, o trečiajame pritrūksta labai nedaug. Gal tam įtaką turi kažkokios psichologinės problemos?

“Tikrai ne. Žaidžiame neblogai, sveikata irgi sparčiai gerėja. Reikia tik daugiau žaisti. Taip nutinka ir kitiems tenisininkams. Kai padaroma priverstinė pertrauka, po to reikia laiko vėl atsistoti į vėžes”, – įsitikinęs R.Balžekas.

Keletą dienų Vilniuje pasitreniravęs R.Berankis vėl keliaus į varžybas. Šiemet jis dalyvaus dar dviejuose turnyruose.

Kitą savaitę lietuvis rungsis “Challenger Tour” serijos varžybose Bratislavoje (Slovakija), o lapkričio 22 dieną Helsinkyje (Suomija) pradės tos pačios serijos turnyrą Suomijos sostinėje Helsinkyje. Abiejų turnyrų prizų fondas – po 106 500 eurų.

Po to R.Berankis su treneriu skris į Jungtines Amerikos Valstijas, kur klos pamatus ateinančiam sezonui.

2011-uosius geriausias Lietuvos tenisininkas ketina pradėti Australijoje. Pirmiausia jis nori išmėginti jėgas turnyre Brisbene, o po to bandys pirmąkart prasibrauti į atvirojo Australijos čempionato pagrindines varžybas.

Australijos čempionate jau yra ryškus lietuviškas pėdsakas. 1977 metais šiose Didžiojo kirčio serijos varžybose triumfavo lietuvių kilmės JAV tenisininkas Vitas Gerulaitis.


Šiame straipsnyje: Ričardas Berankis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių