Quantcast

MKL direktorius: sezono starte favoritų nėra

Lietuvos Moksleivių krepšinio lygos (toliau – MKL) čempionatas įgauna pagreitį. Komandos kaunasi dėl itin svarbių taškų turnyro lentelėje, vaikai ir jaunimas demonstruoja solidžius asmeninius rezultatus, kurie jiems gali padėti patekti į šalies nacionalinių rinktinių trenerių akiratį. MKL direktorius Dainius Čiuprinskas pasakoja, kad jau seniai neatsimena tokio lygaus ir nenuspėjamo čempionato, todėl šiemet aiškių favoritų tikrai nebus.

Lygos vadovas D.Čiuprinskas su mkl.lt svetaine pasidalino mintimis apie sezono startą, lygos naujoves ir naujus čempionatus.

- Kaip galėtumėte įvertinti sezono pradžią?

- Moksleivių krepšinio lygos traukinys jau įsivažiavęs. Malonu, kad sklandžiai pavyko interneto statistikos pateikimas tiesiogiai kiekvienų rungtynių metu. Buvo tam tikrų baimių, kad mažesnės mokyklos nesugebės to atlikti, tačiau viskas pavyko puikiai ir niekam nesudarė problemų. Aišku, mokyklos prieš tai buvo apmokamos, tačiau tikrai malonu, kad ši sistema veikia ir galima matyti visą statistika. Treneriai puikiai gali ruoštis rungtynėms ir analizuoti varžovų žaidimą. Džiugu, kad mūsų nepalieką ilgamečiai rėmėjai, kurie užtikrina stabilų ir gerą darbą. Malonu, kad dar labiau išsilygino pirmaujančių komandų lygis, vyksta atkaklios rungtynės, kuriose tikrai nėra aišku, kas nugalės. Nėra didelių rezultatų skirtumų rungtynėse, kas tikrai pasitaikydavo ankstesniais metais.

- Kas sezono pradžioje Jus nustebino?

- Nors specialaus tyrimo nedarėme, tačiau, pagal praėjusius ir dar kelerius ankstesnius metus, visada išsiskirdavo kelios komandos ir jos reguliariame sezone be vargo pasiekdavo finalus. Šiemet jauniai ir, žinoma, kitos amžiaus grupės parodo , kad komandos, kurios papildė geriausių aštuonetus puikiai priešinasi ankstesnių metų favoritams.

- Šiemet pirmą kartą dešimt komandų dalyvauja pirmame divizione. Ar tai pasiteisino?

- Kiek teko šnekėti su šito bandomojo berniukų (1998 m. gimimo) B čempionato dalyviais, tai visos komandos yra apylygės, nėra, kad tos kurios prisijungė labai skirtųsi nuo senbuvių. Vyksta lygi kova, o kuo daugiau tokių rungtynių, tuo geriau vaikams tobulėti. Iš trenerių ir mokyklų vadovų šiuo klausimu jokių nusiskundimų nėra. Tai tikrai bus į naudą moksleivių krepšiniui, ir manau, kad nuo to tik gerės Lietuvos rinktinių žaidimo lygis.

- Mažiau besidomintiems Moksleivių lyga į ką galėtumėte patarti atkreipti dėmesį?

- Įdomiausia, matyt, yra aukščiausio lygio krepšinis, tai vertėtų stebėti vyriausių jaunių vaikinų A krepšinio čempionatą „Ežys“. Ten tikrai verda nuožmi kova, net nėra aiškūs reguliaraus sezono favoritai. Pirmą ir paskutinę komandas skiria vos viena-dvi pergalės. Siūlyčiau neužmiršti ir mažiukų, nes tik atėjus į jų rungtynes,  galima pamatyti tą tikrą aistrą ir nepaslėptą norą laimėti. Tą jau sunkiau pastebėti vyresnių moksleivių varžybų metu  ar Lietuvos krepšinio (LKL) ir Nacionalinės krepšinio (NKL) lygų profesionalų rungtynėse.

- Kas dar naujo bus MKL po Naujųjų metų?

- Jau prasidėjo registracijos į berniukų ir mergaičių krepšinio čempionatus „Pirmasis iššūkis“. Tikimės didelio skaičiaus komandų, per abu čempionatus turėtų dalyvauti apie 100 ekipų.  Varžybos prasidės iškart po Naujųjų metų. Miestuose jau prasidėjo bendrojo lavinimo mokyklų čempionatas „Manija“. Jame gali būti daug naujovių, susijusių su kitą vasarą vyksiančiu Europos vyrų krepšinio čempionatu. Numatomas didelis renginys, tuo pačiu pristatant ir čempionatą Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: MKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių