Quantcast

K.Lavrinovičius ir R.Kaukėnas tapo treneriais

Šeštadienį Palangoje nuo pat ankstyvo ryto virė jaunųjų krepšininkų kovos, nes Vytauto gatvėje įrengtose aštuoniose krepšinio aikštelėse vyko „Sprite krepšinio talentų kova" turnyro pirmasis kvalifikacinis etapas.

Krepšinio turnyro atidaryme dalyvavęs Lietuvos vyrų rinktinės vyr. treneris Ramūnas Butautas simboliniu taikliu metimu į krepšį paskelbė varžybų pradžią. Jis palinkėjo jauniesiems krepšininkams sėkmės, ateityje tapti profesionaliais žaidėjais ir papildyti Lietuvos rinktinę.

Po penkis geriausius kiekvienos amžiaus grupės žaidėjus pateko į „Sprite krepšinio talentų kova" turnyro pusfinalį, kuris vyks liepos 20 d. Kaune. Į šį pusfinalį dar po dvidešimt dalyvių pateks iš kvalifikacinių turnyrų Šiauliuose (liepos 11 d.), Kaune (liepos 13 d.) ir Vilniuje (liepos 15 d.).

Pažiūrėti jaunųjų krepšininkų kovų ir su jais pabendrauti į turnyrą buvo atvykę Lietuvos vyrų rinktinės krepšininkai Kšyštofas Lavrinovičius ir Rimantas Kaukėnas. Taip pat krepšininkai pademonstravo ir savo sugebėjimus aikštelėje. Iš pradžių vyko taiklių metimų konkursas du prieš du. Vyrų rinktinės žaidėjai varžėsi vienas prieš kitą, o jiems talkino po vieną jaunųjų talentų turnyro dalyvį. šį konkursą laimėjo R. Kaukėno „komanda".

Vėliau žaisdami vienas prieš vieną jėgas krepšinio aikštelėje išbandė K.Lavrinovičius ir „Sprite" turnyro dalyvis Aurimas Majauskas. Po atkaklios kovos rezultatu 5-4 pergalę šventė jaunasis krepšininkas.

Tuo tarpu R.Kaukėnas taiklumą demonstravo baudos metimų rungtyje. Su juo varžėsi „Sprite" turnyro dalyvis Gediminas Vitkauskas. Pirmosios metimų serijos metu (po 5 metimus) visi abiejų dalyvių metimai buvo taiklūs. Pradėjus seriją iki pirmo netaiklaus metimo, pirmasis prametė R. Kaukėnas ir G. Vitkauskas šventė pergalę.

K.Lavrinovičius ir R.Kaukėnas buvo treneriai 1994-1996 m. gimimo mergaičių finale. K.Lavrinovičiaus treniruojama Lina Baltuonytė rezultatu 5-3 įveikė R. Kaukėno „auklėtinę" Vaivą Putriūtę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių