Quantcast

K.Kemzūra: vos nesusigadinome sau patys visko

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra po pergalės prieš kinus pripažino, kad per pertrauką teko gerokai pakelti balsą.

Lietuvos krepšininkai Pasaulio čempionato aštuntfinalyje 78:67 nugalėjo Kiniją ir pateko į ketvirtfinalį, kur jų varžovais bus Argentinos ir Brazilijos poros laimėtojai. Ši dvikova prasidėjo antradienį 21 val.

K.Kemzūra nei spaudos konferencijoje, nei vėliau kalbėdamas su Lietuvos žiniasklaidos atstovais, negyrė savo auklėtinių už žaidimą, o pasidžiaugė tik pačiu faktu – pergale.

„Šiame etape nėra lengvų rungtynių, jų reikšmė – mirti arba gyventi. Mūsų jaunai komandai, kaip ir kinams, buvo sunki diena. Pradėjome lėtai, klausiu savęs – kodėl? Tai – jau bloga tradicija. Gera tradicija tik ta, kad vėl laimėjome. Džiaugiuosi pergale, bet ne tuo, kaip ją pasiekėme, - kalbėjo K.Kemzūra. – Kai atsilikome 5:16, pasakiau keletą žodžių, kurių čia negalima pakartoti. Pasakiau, tik ne taip gražiai, kaip dabar, kad nedarytų tritaškių konkurso, nes pirmoje rungtynių pusėje metėme jų keturiolika.“

-  Smagu, kad mes patekome į ketvirtfinalį ir dėl to galime lengvai atsipūsti. Būtų buvę neteisinga, jeigu nebūtume į jį patekę. Bet vėl vos nesusigadinome sau patys visko. Gerai tai, kad visi nesijaučiame patenkinti. Taip laimėjome, bet nėra tokio jausmo – ech, kaip gerai padirbėjome, - pokalbį pradėjo K.Kemzūra.

-  Kodėl strigo žaidimas?

-  Turbūt viskas susidėjo. Rungtynių kaina – mirti ar gyventi. Manau, kai kuriuos žaidėjus tai veikė. Taip pat ta ilga pertrauka irgi išmušė iš ritmo. Bet dėl to nereikia ieškoti pasiteisinimo, nes yra tokia sistema, ji tokia pati buvo ir kinams. Mes pradėjome vangiai, visai ne taip, kaip tarėmės. Nekontroliavome kamuolio, nebuvo spaudimo, puolime trūko organizacijos. Per pirmą mačo pusę keturiolika tritaškių išmetėme, pataikėme penkis. Per pertrauką nusprendėme, kad čia – ne tritaškių konkursas, o svarbios rungtynės ir padarėme atitinkamas korekcijas. Pirmiausia gynyboje pradėjome agresyviau žaisti, kamuolius rinkti po krepšiais ir kaip tikras lyderis pradėjo žaisti Linas Kleiza. Komanda dirbo jam.

- Per didžiąją pertrauką teko griežtai pakalbėti?

- Taip, teko. Nors žaidėjai ir patys ant savęs buvo pikti, bet kartais griežčiau kalbant reikia juos pabudinti. Negalima ir taip atsipalaiduoti, kaip tai atsitiko ketvirtajame kėlinyje. Neatsakingai pradėjome užbaiginėti atakas, kinai pataikė vieną tritaškį, po to antrą ir skirtumas ištirpo. Taip galėjome ir prisižaisti.

-  Bet turbūt gerai, kad žaidėjai žino, jog gali atsilošti?

-  Tai yra pliusas. Bet negali eiti žaisti galvodamas, kad atsiloši, jeigu kas. Tai būtų neteisingas požiūris.

-  Ar Martynas Gecevičius jau žaidė taip, kaip iš jo laukiama?

-  Martynas padėjo mums, pataikė svarbius metimus. Tačiau jis gali žaisti ir geriau. Šiandien mūsų stiprybė buvo ilgesnis atsarginių žaidėjų suolas. Nesisekė Jonui Mačiuliui, bet gerai kovojo Simas Jasaitis. Gal šiandien buvo mažesnė žaidėjų rotacija, bet aš tikiu šiais vyrais.

- Ar ketvirtfinalyje psichologinė įtampa jau bus mažesnė?

- Turbūt šiek tiek mažesnė. Bet svarbu, kad nepakištų kojos žinojimas, kad esi labai arti tos išsvajotos ribos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių