Quantcast

Kaune paaiškėjo 2011 metų Lietuvos pool-9 biliardo čempionai

Kauno biliardo klube „Entry“ įvyko reitinginės pirmosios kategorijos varžybos - Lietuvos pool-9 čempionatas. Renginys pradžiugino gausiu dalyvių skaičiumi - 70 vyrų ir 18 moterų susirinko išmėginti savo jėgas prie biliardo stalo.

Pirmoji čempionato diena pažėrė netikėtumų, kai iš varžybų pasitraukė Baltijos pulo lygos vicečempionas Konstantinas Afanasjevas, 3:7 pralaimėjęs Žilviniui Cemnolonskiui. Taip pat savo gerbėjus nuvylė ir Marius Jofė, susitikimo pradžioje pirmavęs net 6:1 prieš Marių Abelkį ir per anksti patikėjęs lengva pergale. Rezultatu 7:6 pergalę šventė ir į top-32 pateko M. Abelkis.

Pirmosiose sekmadienio kovose į pusfinalius pateko Domas Mineikis, 9:4 įveikęs Arvydą Vilčinską, Marius Šiaudkulis, 9:4 nugalėjęs Daumantą Dieninį, Henrikas Strolis, 9:5 laimėjęs prieš Roką Grikšelį ir Mantas Nedzvieckas, 9:6 privertęs pasiduoti Haroldą Nevidauską.

Pusfinaliuose tarpusavyje susitiko Domas Mineikis su Henriku Stroliu ir Marius Šiaudkulis su Mantu Nedzviecku. Po atkaklių kovų H. Strolis 7:9 turėjo pripažinti jaunojo D. Mineikio pranašumą. Antrojo pusfinalio pradžia vyko taškas į tašką - M. Nedzvieckas nė nemanė lengvai pasiduoti. Tačiau susitikimui įpusėjus sėkmė visiškai perėjo į M. Šiaudkulio pusę: jis savo varžovą įveikė 9:4.

Finale susitiko Marius Šiaudkulis ir Domas Mineikis. Abu sportininkai buvo nusiteikę itin rimtai, abu norėjo iškovoti Lietuvos čempiono vardą. Dvikova vyko labai apylygiai: pradžioje Marius įgijo kelių taškų persvarą, tačiau Domas netrukus išlygino rezultatą (5:5). Po sėkmingo išmušimo įkritus devintam rutuliui, Marius vėl išsiveržė į priekį, bet Domas nepasidavė. Deja, žiūrovų lauktos kontrolinės partijos neprireikė. Finalinis susitikimas baigėsi 9:7 Mariaus Šiaudkulio pergale.

Moterų grupėje geriausiai pasirodė ir į pusfinalį pateko Anastasija Brikmanė, 7:1 nugalėjusi Viliją Žukaitytę, Simona Milišauskaitė, 7:2 įveikusi Albertą Šimkevičiūtę, Agnė Jarušauskaitė, 7:1 laimėjusi prieš Eglę Daunoraitę ir Greta Rudžionienė, tik kontrolinėje partijoje 7:6 šventusi pergalę prieš Kamilę Saulytę.

Pirmąją pusfinalio kovą, į varžybas neatvykus oponentei Gretai Rudžionienei, laimėjo Agnė Jarušauskaitė. Antrajame moterų pusfinalyje Simona Milišauskaitė rezultatu 7:4 įveikė Anastasiją Brikmanę.

Finaliniame susitikime didesnį susikaupimą ir pranašumą nuo pat pradžių demonstravo Agnė Jarušauskaitė. Ji gan nesunkiai 7:2 nugalėjo savo varžovę Simoną Milišauskaitę ir tapo 2011 metų Lietuvos pool-9 čempione.

 


Šiame straipsnyje: biliardas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių