Quantcast

Į Klaipėdą sugrįžta naktinis kovų menų turnyras „Fight night“

Kasmetiniu spėjęs tapti kovų menų turnyras „Fight night“ sugrįžta į Klaipėdą! Nuolat augantis ir stipriausius kovotojus pritraukiantis renginys šį kartą sporto mylėtojus nustebins uostamiestyje dar neregėtais mastais – daugiau nei tūkstantis sėdimų vietų, didžiulė scena, netradiciniai šviesų ir garso sprendimai, būrys žiūrovų kraują kaitinančių šokėjų ir, žinoma, kvapą gniaužiančios kovos pagal skirtingas taisykles neleis suabejoti tuo, jog metai laukimo tikrai nenuėjo veltui.

Turnyrą atidarys, per pertraukėles atvėsti neleis ir iš nuostabos aikčioti privers kovos pagal bokso, Muay Thai ir kikbokso taisykles, o tuo tarpu pagrindine vakaro vinimi taps susirėmimai tarp K-1 profesionalų. Iškritimo principu besivaržantys dviejų skirtingų svorio kategorijų (iki 65 ir iki 75 kilogramų) kovotojai į ringą lips po kelis kartus, jog išsiaiškintų, kuriam atiteks ne tik vertingi piniginiai prizai, bet ir žėrintis čempiono diržas.

Vienas iš „Fight night“ sumanytojų, puikiai klaipėdiečiams pažįstamas daugkartinis Lietuvos, Europos ir pasaulio turnyrų dalyvis bei nugalėtojas (o dabar ir treneris bei „K-1 Akademijos“ vadovas) Vadim Chromych atskleidė, jog nepaisant didėjančios renginio apimties, pagrindinė idėja išlieka šviečiamoji. „Nors pasaulyje dvikovės sportas jau pasiekė populiarumo aukštumas ir į treniruočių sales sutraukia minias jaunimo, Lietuva dar išgyvena kilimo laikotarpį. Norime, jog šis procesas nesustotų – turnyrą rengiame siekdami išgarsinti ne tik atskirą K-1 sporto šaką, bet ir išjudinti visą sportinį judėjimą uostamiestyje. Esame užsibrėžę sukurti sveiko ir aktyvaus miesto įvaizdį“,- apie priežastis,
paskatinusias surengti „Fight night“, kalbėjo V. Chromych.

Kol galutinis kovotojų sąrašas vis dar ruošiamas, jau dabar žinoma, kad pirštines Klaipėdoje dėsis atletai ne tik iš skirtingų Lietuvos miestų, bet ir šalių – Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos... Įspūdį sustiprins tik stambiuose turnyruose sutinkami ir žiūrovo akiai patrauklūs elementai – sportininkai į kovą žengs ilga scena, o paskutiniai pirštinių bei būtiniausių apsaugų patikrinimai vyks jau prie ringo, matant visai publikai.

„Kuo daugiau atskleisime miestiečiams, tuo labiau juos sudominsime sportu. Svarbu išvysti ne tik blizgančias kovas, bet ir pasiruošimą joms – tą didelį susikaupimą įveikiant paskutinius metrus iki ringo, trenerių sėkmės palinkėjimus... Tai labai emociškai įtemptos akimirkos, kurių slėpti tiesiog negalima. Juk kovų menas – tai ne fizinė jėga ar greitis. Nugali tas, kuris visų pirma trokšta tos pergalės ir yra stipriausias psichologiškai“,- kelias būsimo turnyro smulkmenas atskleidė organizatorius ir „K-1 Akademijos“ vadovas Vadim Chromych.

K-1 kovos pradžią paskelbė Japonijoje ir netruko išpopuliarėti visame pasaulyje. Nors taisyklės panašios į paprasto kikbokso, kai kurie pakeitimai (tokie kaip leidimas smūgiuoti keliais) leido pasiekti agresyvesnį kovos stilių, dėl to varžybos dažniau baigiasi įspūdingais nokautais. Dideli turnyrai ir žymūs kovotojai taip išpopuliarino šią sporto šaką, jog perpildytos arenos aplenkė net ir kadaise neaplenkiamai atrodantį klasikinį boksą.

Šių metų „Fight night“ turnyras bus surengtas paskutinį žiemos mėnesį – vasario 2 dieną, erdviame tarptautinio LCC universiteto Michealsen centre. Bilietus į renginį (sėdimos vietos tribūnose ir atskiri staliukai prie ringo) bus galima įsigyti jau nuo sausio 20 dienos „K-1 Akademijos“ patalpose adresu Paryžiaus Komunos 25A, Klaipėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių