Quantcast

„Fortūna“ nelengvai palaužė Šiaulių krepšininkes

 

 

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės, kurių dauguma šią savaitę sirgo, turėjo gerokai vargo, kol 77:70 (21:12, 21:23, 21:19, 14:16) palaužė Šiaulių „Rūtą-Universitetą“. Aikštės šeimininkės žaidė be vienos savo lyderių Monikos Grigalauskytės, tačiau komandoje debiutavo puertorikietė Stephanie Elaine Rosado.

Po apylygės pradžios iniciatyvą baigiantis pirmajam ketvirčiui į savo rankas perėmė „Fortūnos“ žaidėjos. Jos dominavo ir antrajame kėlinyje, tačiau skirtumas nebuvo didelis, vos keli taškai. Tik 18 min. klaipėdietės atitrūko 39:27, tačiau ilsėtis komandos išėjo esant vienženkliam skirtumui.

Po didžiosios pertraukos „Rūta-Universitetas“ pradėjo lipti varžovėms ant kulnų, priartėjusios 2-5 taškų atstumu, tačiau paskutinėmis trečiojo kėlinio minutėmis „Fortūna“ vėl keliais taškais padidino skirtumą. Ir kai ketvirtojo pradžioje persvara padidėjo iki 70:58, atrodė, kad mačo baigtis aiški. Tačiau šiaulietės dar kartą pakilo į lemiamą kovą ir 37 min. komandas skyrė jau tik keturi taškai (72:68). Vis dėlto „Fortūnos“ krepšininkės šaltakraujiškiau išlaikė kilusią įtampą ir įsirašė 14-ąją pergalę.

Šiaulių ekipa pagirtinai grūmėsi po krepšiu ir įtikinamai laimėjo kovą dėl kamuolio (50-39), tačiau pernelyg dažnai klydo (27-16).

Nuo Lietuvoje siaučiančios gripo epidemijos nukentėjo ir „Fortūna“. Pasak klubo vadovės Ramunės Kumpienės, visą savaitę „Fortūnos“ krepšininkes kamavo infekcinis virusas ir septynios krepšininkes iki pat ketvirtadienio nesitreniravo su komanda, o ketvirtadienį į vakarinę treniruotę susirinko neviškai pasveikusios. Praščiausiai jaučiasi M.Grigalauskytė, kuri dėl labai aukštos temperatūros negali padėti komandai šį savaitgalį.

„Fortūnai“ daugiausia taškų pelnė: Garkeiva Council 22 (atkovojo 12 kam.), Lina Aglinskaitė - 15, Agnė Černeckytė - 11. Komandos naujokė S. Rosado per 21 min. įmetė 9 taškus, atkovojo 5 kamuolius, blokavo du metimus.

„Rūtai-Universitetui“: Lidija Panasiuk - 19, Sandra Baliutavičiūtė ir Silvija Kuodienė – po 11.


Šiame straipsnyje: LMKLKlaipėdos Fortūna,

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių