Quantcast

D. Motiejūnas džiaugiasi žaidimu ir keičia „Vipers“ požiūrį

Pirmasis sezonas NBA lygoje Hjustono „Rockets“ klubo puolėjui Donatui Motiejūnui nesiklosto taip, kaip šis tikėjosi. Prieš kelias dienas 22 metų 213 cm ūgio lietuvis buvo trečią kartą išsiųstas į NBA dukterinę lygą, kur vilki „Rio Grande Valley Vipers“ komandos marškinėlius.

Priešingai nei pirmuosius du kartus, kai „Rockets“ išsiuntė Motiejūną į NBDL, šįkart lietuvis pats pasiprašė galimybės išvykti pažaisti į žemesnį divizioną, nenorėdamas prarasti žaidimo įgūdžių.

„Esu laimingas, kad čia turiu galimybę žaisti, – po trečiadienį iškovotos pergalės prieš Teksaso „Legends“ ekipą tvirtino Motiejūnas. – Turėjau galimybę likti Hjustone iki sezono pabaigos ir nežaisti. Dabar man svarbiausia susigrąžinti sportinę formą ir žaisti tokiu lygiu, kokiu rungtyniavau anksčiau. Kiekvieną dieną, kai nežaidžiu, kažką prarandu.“

Šį sezoną Motiejūnas „Rockets“ komandoje į aikštę išbėgo per 14 mačų, iš viso žaidė 43 minutes ir rinkdavo po 1,6 taško per susitikimą.

Prisidėjęs prie „Vipers“ komandos lietuvis tiesiog džiaugiasi kiekviena minute aikštėje. Trečiadienio mače jis pelnė 19 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.

„Atvykau čia, norėdamas suteikti šiai komandai šviežių jėgų ir kitokio požiūrio. Noriu kaip įmanoma labiau padėti ekipai. Tai mano tikslas“, – tvirtino Motiejūnas.

Iš viso šį sezoną Hidalgo miesto komandoje jis sužaidė penkis mačus ir per juos vidutiniškai renka po 22,6 taško bei atkovoja po 10,4 kamuolio.

„Rockets“ ir „Vipers“ klubų krepšinio operacijų viceprezidento pareigas einantis Gerssonas Rosas prisipažino suprantantis Motiejūno susirūpinimą, tačiau tvirtino, kad Hjustono komandoje lietuvio praleistas laikas neliko nepastebėtas.

„Jis įdomus vaikinas. Donatas puikiai dirba per treniruotes, jis paliko didelį įspūdį mūsų treneriams. Jis progresuoja. Stengiamės, kad progų pasireikšti neturintys vaikinai neprarastų sportinės formos. Donatas nori žaisti ir puikiai supranta aikštėje praleidžiamo laiko kainą. Jis nori tobulėti. Jis ieško galimybių rungtyniauti NBA ir yra arti to“, – tvirtino Rossas.

Teigiama, kad po sekmadienio rungtynių su Austino klubu Motiejūnas gali būti vėl sugrąžintas į NBA.




NAUJAUSI KOMENTARAI

Jeronimas

Jeronimas portretas
Lb jau didelė atranka toje NBA,nors jis dar jaunas ,viskas prieš akis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių